Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Τεχνητή νοημοσύνη «καλύτερη από το ChatGPT» έρχεται στο Siri

Apple: Τεχνητή νοημοσύνη «καλύτερη από το ChatGPT» έρχεται στο Siri

Το νέο γλωσσικό μοντέλο ReALM της Apple ξεπερνά τον ανταγωνισμό, λένε ερευνητές της εταιρείας.

H Apple υποτίθεται ότι έχει μείνει πίσω στην κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης, τώρα όμως καμαρώνει για ένα σύστημα που φέρεται να ξεπερνά στις επιδόσεις του GPT-4 σε ορισμένες εργασίες και προορίζεται να ενσωματωθεί στον ψηφιακό βοηθό Siri.

Η Apple δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις, ωστόσο ομάδα ερευνητών της εταιρείας παρουσίασε μελέτη για τις επιδόσεις του «ReALM», όπως ονομάζεται το νέο «μεγάλο γλωσσικό μοντέλο».

Τα μοντέλα LLM, η νέα καραμέλα στην βιομηχανία τεχνολογίας, επιτρέπει στις μηχανές να μαθαίνουν μέσα από παραδείγματα ώστε να απαντούν ερωτήσεις, να γράφουν κείμενα ή να δημιουργούν πρωτότυπες εικόνες και βίντεο με βάση τις οδηγίες του χρήστη.

H Microsoft δείχνει αυτή τη στιγμή να προηγείται στην κούρσα χάρη στα δισεκατομμύρια που έχει επενδύσει στην OpenAΙ, δημιουργό του chatbot ChatGPT που έκανε την τεχνολογία γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Το GPT-4, το γλωσσικό μοντέλο που τροφοδοτεί τη συνδρομητική βερσιόν του ChatGPT, ήταν ένα από τα μοντέλα που συγκρίνονται με το ReALM στη μελέτη της Apple.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία δεν έχει υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο και παρουσιάζεται ως προδημοσίευση στο αποιθετήριο arXiv, το ReALM ξεπερνά τον ανταγωνιστή όσον αφορά την ακρίβεια των απαντήσεών του σε ορισμένα ερωτήματα,

Αυτό συμβαίνει, λένε οι ερευνητές, επειδή το σύστημα εξετάζει το ερώτημα εξετάζοντας τι άλλο εμφανίζεται στην οθόνη του χρήστη για να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες. Εξετάζει επίσης ποια προγράμματα εκτελούνται στη συσκευή του χρήστη.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις πληροφορίες, το σύστημα είναι πιθανότερο να προσφέρει στον χρήστη τις πληροφορίες που ζητά, λένε οι ερευνητές.

Αναφέρουν επίσης ότι το ReALM θα ενσωματωθεί στον έξυπνο ψηφιακό βοηθό Siri, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί με την παρουσίαση του νέου λειτουργικού συστήματος για iPhone και iPad, το iOS 18, το οποίο αναμένεται το καλοκαίρι.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024