Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικεφαλής Μοσάντ: Η παρούσα συμφωνία αφορά μόλις 40 ομήρους - Δεν νομίζω να τη δεχθεί η Χαμάς

Επικεφαλής Μοσάντ: Η παρούσα συμφωνία αφορά μόλις 40 ομήρους – Δεν νομίζω να τη δεχθεί η Χαμάς

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική απελευθέρωσης όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς αυτή τη στιγμή.

Αναφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες από τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το Κανάλι 12 αναφέρει ότι ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα, είπε στους υπουργούς ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική απελευθέρωσης όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς αυτή τη στιγμή και ότι η μόνη πιθανή συμφωνία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι είναι για 40 ομήρους της «ανθρωπιστικής κατηγορίας», η οποία αναφέρεται σε γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους και ασθενείς.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι δόθηκε στους υπουργούς να καταλάβουν ότι υπήρχε «χαμηλή πιθανότητα» η Χαμάς να αποδεχθεί την τρέχουσα πρόταση των ΗΠΑ για συμφωνία ανταλλαγής ομήρων. Την ίδια στιγμή οι διαδηλώσεις που πιέζουν την κυβέρνηση Νετανιάχου να συμφωνήσει με τις Παλαιστινιακές οργανώσεις είναι καθημερινές.

Το ρεπορτάζ του καναλιού 12 περιλαμβάνει και τους διαλόγους που διαμείφθηκαν μεταξύ του επικεφαλής της Μοσάντ και κορυφαίων υπουργών.

Οι διάλογοι όπως μεταφέρθηκαν

Υπουργός Μεταφορών Μίρι Ρεζέβ: «Αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψουν οι κάτοικοι της βόρειας Γάζας για να πάρουμε πίσω τους ομήρους, τότε αυτό πρέπει να γίνει. Θα επιστρέψουν [στο βορρά] ούτως ή άλλως στο τέλος».

Υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν: «Είμαι αντίθετος σε αυτό. Θα διαβρώσει τα επιτεύγματα του πολέμου».

Ρεζέβ: «Επιτελάρχη, είπατε στη συνέντευξη Τύπου για τη συμπλήρωση έξι μηνών από τον πόλεμο ότι μπορείτε να χειριστείτε κάθε απόφαση που λαμβάνεται από το πολιτικό κλιμάκιο, οπότε κάντε το. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα ρίξουν πυρά στο Σντερότ. Έχουμε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον αέρα – κάθε φορά που εντοπίζεται (εκτόξευση βλημάτων), εξουδετερώστε τα από τον αέρα».

Αρχηγός του Επιτελείου των IDF Χερζί Χαλεβί: «Όταν επιλέξετε τη λύση, θα είμαστε σε θέση να μεταφράσουμε τις αποφάσεις σας σε αποφασιστική και σωστή στρατιωτική δράση. Εμείς θα το χειριστούμε».

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιραμάρ Μπεν-Γκβίρ: «Ναι. Έχουμε δει πώς το χειρίζεστε».

Υπουργός Περιφερειακής Συνεργασίας Ντέιβιντ Αμσάλεμ: «Δεν πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια σταδιακή συμφωνία (για τους ομήρους). Πρέπει να είναι μια συμφωνία που να τους αφορά όλους».

Ο επικεφαλής της Μοσάντ, Ντέιβιντ Μπαρνέα: «Αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να τους πάρουμε όλους πίσω. Αυτή (η συμφωνία που διαπραγματεύονται στο Κάιρο) είναι μια ανθρωπιστική συμφωνία για 40 ομήρους».

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024