Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κουτσούμπας: Τα δισ. των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών που δεν είναι για την άμυνα να τα δώσετε στο ΕΣΥ

Κουτσούμπας: Τα δισ. των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών που δεν είναι για την άμυνα να τα δώσετε στο ΕΣΥ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε βολές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και της κυβέρνησης στη συζήτηση για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα Πέμπτη στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.

Όπως είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έχουν βάλει «λυτούς και δεμένους» για να «πείσουν ασθενείς και υγειονομικούς ότι αυτά που νομοθετεί είναι για το «καλό» τους: Οι μεν ασθενείς που έχουν πληρώσει πολλά, τώρα να ξαναπληρώνουν για απογευματινά ιδιωτικά χειρουργεία, φάρμακα, διαγνωστικές εξετάσεις και «ουκ έστι τέλος» για το τι άλλο θα σκαρφιστείτε. Οι δε λιγοστοί υγεινομικοί να πολλαπλασιάσουν τον χρόνο εργασίας τους για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους από τους ασθενείς – πελάτες, το εισόδημα που έκοψε η ΝΔ μαζί με τον ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 1 και ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2».

Τόνισε πως «το εγχείρημα σας είναι σε πλήρη διάσταση τόσο με τους ασθενείς όσο και με την πλειοψηφία των υγειονομικών».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση φρόντισε την ένταξη ιδιωτών γιατρών γιατί «πάση θυσία πρέπει να εξασφαλιστούν έσοδα στα δημόσια νοσοκομεία από την επιχειρηματική τους λειτουργία διότι τα λεφτά του κρατικού κορβανά δεν προορίζονται για τις κοινωνικές ανάγκες αλλά για να τροφοδοτήσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με παντός είδους κίνητρα».

«Πάρτε τα από τα χρήματα που έχετε δώσει ήδη για άλλους εξοπλισμούς που πληρώνετε από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού»

Ακολούθως ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε πως «το υπάρχον υγεινομικό προσωπικό λόγω της υποστελέχωσης δεν θα μπορεί να στηρίξει τις τρέχουσες ανάγκες, δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί και στην επιπλέον επιχειρηματική δράση. Βρήκατε λοιπόν για συμπλήρωμα τους ιδιώτες».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι σε κάθε περίπτωση βγαίνουν στην επιφάνεια τα «σάπια υλικά από τα οποία αποτελείται αυτή η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, κερδοφορίας που όλοι σας υπηρετείτε και στην οποία αντιστοιχεί αυτό το άθλιο έως επικίνδυνο για τον λαό μας, σύστημα υγείας που σώζεται, κάπως, μόνο χάρη στη μεγάλη αυτοθυσία των υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού».

Υπογράμμισε ότι η ουσία αυτή της πολιτικής «γράφει ΕΕ, αυτό το αντιδραστικό οικοδόμημα που βρίσκεται πίσω από κάθε αντιλαϊκή ρύθμιση στην υγεία και παντού», τονίζοντας ότι «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αποκαλύψει την πολιτική αυτή, γι’ αυτό σας ενοχλεί και η κριτική μας και καταφεύγετε σε φωνές και σοφιστείες».

Είπε ότι όλα τα άλλα κόμματα είναι συνοδοιπόροι της ΝΔ, καθώς «όλοι μαζί ψήφισαν τις Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ που στη συνέχεια υλοποιούν σε βάρος των λαών οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης».

«Τα λόμπι υπαγορεύουν και η ΕΕ διαμορφώνει τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις που εξειδικεύονται σε κάθε κράτος-μέλος και αυτό χρειάζεται να το αναλογιστεί ο ίδιος ο λαός μιας και έχουμε ευρωεκλογές σε λιγότερο από δύο μήνες, και να δώσει την κατάλληλη απάντηση και στην ΕΕ και στα κόμματά της» τόνισε.

Αναφέρθηκε στην κατάσταση του συστήματος υγείας σε κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ ως «απόρροια αυτών των κατευθύνσεων» και υπενθύμισε την κατάρρευση όλων των συστημάτων υγείας «και στα, κατά τ’ άλλα, προηγμένα καπιταλιστικά κράτη».

«Όλοι μαζί ψήφισαν, συμφώνησαν στον «εξορθολογισμό» των δαπανών και στο «νοικοκύρεμα» στην υγεία»

«Αυτές τις κατευθύνσεις όλοι εσείς μαζί διαμορφώσατε, μαζί ψηφίσατε, μαζί τις υλοποιείτε και εμείς τις αντιπαλεύουμε και μέσα στη Βουλή με 627 ερωτήσεις στην περασμένη τετραετία, και στο Ευρωκοινοβούλιο και κυρίως μέσα στον αγώνα με τους μαχόμενους υγειονομικούς» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, «όλοι μαζί ψήφισαν, συμφώνησαν στον «εξορθολογισμό» των δαπανών και στο «νοικοκύρεμα» στην υγεία, πίσω από τα οποία κρυβόταν η κατεύθυνση της ΕΕ για μείωση των κρατικών δαπανών για τη λαϊκή υγεία ώστε σήμερα να έχει σαν αποτέλεσμα ο λαός μας να πληρώνει το 70% και το κράτος μόνο το 30%».

Προσέθεσε ότι «όλοι μαζί μείωσαν την φαρμακευτική δαπάνη κατά 62% με αποτέλεσμα ο λαός να πληρώνει περισσότερα χώρια τις τωρινές αυξήσεις ως «καπέλο» στα γεννόσημα φάρμακα» και «όλοι μαζί συμπίπτουν στη «συμπληρωματική δράση» του ιδιωτικού τομέα και των «αυτοχρηματοδοτούμενων» δημόσιων νοσοκομείων που οδήγησαν στην γιγάντωση του επιχειρηματικού τομέα και στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων σαν επιχειρήσεων για να είναι βιώσιμα».

«Όλοι μαζί δεν χρησιμοποιήσατε το κριτήριο της «πληρότητας» των ξενοδοχειακών μονάδων για να καταργήσετε ή να συγχωνεύσετε νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα Υγείας, εργαστήρια; Κι όταν ήλθε η αναμενόμενη πανδημία βρήκατε τη λύση του συστήματος Υγείας της μιας νόσου;» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Είπε ότι η ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια και η οργανωμένη αγωνιστική δράση των εργαζομένων που μαζί με τη στήριξη του ΚΚΕ όχι μόνο μπορεί να βάλει φρένο σε αυτά τα σχέδια, αλλά κυρίως να διαμορφώσει τους πολιτικούς-κοινωνικούς όρους για να έλθουν τα πάνω-κάτω».

«Εμείς θα φροντίσουμε να διευρύνουμε τέτοιου είδους δυσκολίες σας, με τη δράση του κινήματος, μπαίνοντας μπροστά εντός και εκτός των χώρων Υγείας με στόχο να διεκδικηθούν όλα όσα απαιτούνται για να αντιστοιχηθούν οι παροχές με όλες τις λαϊκές ανάγκες στην πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση, δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη» σημείωσε.

Είπε ότι η κυβέρνηση «δεν μπορεί καν να συμβιβαστεί με το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι ως κύριοι αποκλειστικοί παραγωγοί του πλούτου να μπορούν με την κοινωνική ιδιοκτησία και τη δική τους εξουσία να θέτουν στην υπηρεσία τους όλα τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας και στην Υγεία».

«Κυβέρνηση και υπουργός Υγείας να συγκρίνουν τι πέτυχε ο σοσιαλισμός στην Υγεία, πριν δεκαετίες»

«Τέτοιο σύστημα», συνέχισε, «υπήρξε» και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Υγείας «να συγκρίνουν τι πέτυχε ο σοσιαλισμός στην Υγεία, πριν δεκαετίες», με «το τι έχετε να επιδείξετε εσείς σήμερα, τον 21ο αιώνα, με καρκινοπαθείς να αναζητούν μόνοι τους τα φάρμακά τους και με άλλους να πεθαίνουν στο πεζοδρόμιο περιμένοντας το ασθενοφόρο».

«Η χρεοκοπημένη άποψη ότι το ΚΚΕ «έχει αυτές τις θέσεις γιατί δεν θέλει να κυβερνήσει», μάλλον εκφράζει τι δεν θέλουν όλοι αυτοί που λένε αυτές τις ανοησίες», ανέφερε.

Σχολιάζοντας την «προτροπή», όπως είπε, του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ότι «για να υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει σήμερα να προχωρήσει η υλοποίηση των μέτρων εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής δράσης», ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι «δεν πρόκειται μόνο για εκβιασμό στον ελληνικό λαό, αλλά και ομολογία των όλο και στενότερων ορίων αυτού του συστήματος στην ικανοποίηση, έστω και λειψή, ορισμένων στοιχειωδών κοινωνικών αναγκών. Ενός συστήματος στο οποίο η ζωή και η υγεία του λαού τιμολογείται σύμφωνα με το κόστος-όφελος των συμφερόντων μιας χούφτας κηφήνων».

«Για αυτό εμείς λέμε καθαρά στον λαό ότι αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης πρέπει να φύγει από τη μέση για να λυθούν λαϊκά προβλήματα. Για αυτό τον σκοπό υπάρχουμε και για αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε στη πρώτη γραμμή του αγώνα και για την παραμικρή ανάσα ανακούφισης, για να βάζουμε εμπόδια σε αντιλαϊκά σχέδια» είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Καταληκτικά σχολιάζοντας την απάντηση της κυβέρνησης στο «αυτονόητο που λέει το ΚΚΕ να πάρετε τα χρήματα από τα δισεκατομμύρια των ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών που δεν είναι για την άμυνα της χώρας και να τα δώσετε στο ΕΣΥ, ότι δεν έχουν δοθεί ακόμα χρήματα για τα F35», ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισήμανε «τότε, πάρτε τα από τα χρήματα που έχετε δώσει ήδη για άλλους εξοπλισμούς που πληρώνετε από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».

inSports

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η τεχνητή νοημοσύνη ως ο νέος «Μεγάλος Αδελφός»

Ακτιβιστές υπεράπισης των ατομικών δικαιωμάτων φοβούνται ότι η χρήση συστημάτων επιτήρησης με τεχνολογία AI στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θα δημιουργήσει ένα νέο «Μεγάλο Αδελφό»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024