Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για Καναδά και ΗΠΑ ετοιμάζεται ο Κουτσούμπας - Στόχος η ψήφος των αποδήμων

Για Καναδά και ΗΠΑ ετοιμάζεται ο Κουτσούμπας – Στόχος η ψήφος των αποδήμων

Τι λέει το ΚΚΕ για την επιστολική ψήφο

Και στο κοινό των αποδήμων στοχεύει διεκδικώντας ψήφο για τις ευρωεκλογές του ΚΚΕ. Με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες από την Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το in ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σχεδιάζει το επόμενο διάστημα ταξίδι σε Καναδά και ΗΠΑ, για σειρά επαφών, αλλά και κομματικών εκδηλώσεων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα αναχωρήσει αρχικά για τον Καναδά την Κυριακή 21 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου θα επισκεφτεί το Μόντρεαλ και το Τορόντο.

Κατά την παραμονή του στον Καναδά ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ προγραμματίζει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας, με Εργατικούς Συλλόγους, με αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Καναδά. Παράλληλα θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις, που θα διοργανώσουν η Κομματική Οργάνωση στο Μόντρεαλ και η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στο Τορόντο.

Νέα Υόρκη

Την επίσκεψη στον Καναδά θα ακολουθήσει την Πέμπτη 25 Απριλίου επίσκεψη του Δημήτρη Κουτσούμπα και της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη.

Με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει συναντήσεις με εργατικά σωματεία και συλλόγους καθώς και ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε συγκέντρωση που θα διοργανώσει η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ δίνει έμφαση στην ψήφο των αποδήμων η οποία σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Περισσού αυτή έχει χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς και επιχειρείται να αξιοποιηθεί και τώρα με την επιστολική ψήφο.

Η ψήφος των αποδήμων

Το θέμα είχε θίξει ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Λευκωσίας Κύπρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι απόδημοι έχουν έναν λόγο παραπάνω να τιμωρήσουν τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, που τους μεταχειρίζονται «προκλητικά σαν «κουκιά» για ψηφοθηρία».

Ο Κουτσούμπας είχε κατηγορήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, πως αφού πρώτα ανάγκασαν τους απόδημους με την πολιτική τους να μεταναστεύσουν, αφού εγκατέλειψαν τα ελληνόφωνα σχολεία στις χώρες όπου υπάρχουν, αφού αποψίλωσαν τα προξενεία και μετέτρεψαν σε πολύµηνη Οδύσσεια και πανάκριβη υπόθεση ακόµα και την έκδοση ενός πιστοποιητικού, τώρα παριστάνουν ότι θέλουν να τους δώσουν φωνή με την επιστολική ψήφο.

Στις ομιλίες του σε Καναδά και ΗΠΑ ο Κουτσούμπας αναμένεται να υπογραμμίσει για μία ακόμα φορά την προσπάθεια των εν λόγω κομμάτων να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τους απόδημους για να φέρουν «επικίνδυνες, αντιδραστικές αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των εκλογών», μέσω της επιστολικής ψήφου. Ενώ θα ζητήσει ενίσχυση του  ΚΚΕ, προτάσσοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Καλώντας να γίνουν οι ευρωεκλογές μήνυμα λαϊκής αντίδρασης.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024