Μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών στο Δήμο Κηφισιάς
Με απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς εφαρμόζει την μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών.
Τη μερική αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) και οδηγούν στην υπερδόμηση και την αλλοίωση της φυσιογνωμίας και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Κηφισιάς, ψήφισε ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου που προσθέτει:
«Η εφαρμογή των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νέου οικοδομικού κανονισμού έχουν ήδη προκαλέσει σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση στο Δήμο μας, η οποία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα τόσο με την έκδοση αδειών κατεδάφισης επί οικοπέδων με μικρή υφιστάμενη δόμηση (μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες), προκειμένου να εκδοθούν οικοδομικές άδειες με τη δυνατότητα υπερ-δόμησης που προσφέρουν οι αντισυνταγματικές διατάξεις του ΝΟΚ, όσο και με την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών στο πλήθος των αδόμητων οικοπέδων των δημοτικών μας ενοτήτων συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών των νέων εντάξεων.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου μας την 29/2/2024 βρίσκονταν σε εκκρεμότητα 388 αιτήσεις για έκδοση σχετικών οικοδομικών αδειών.
Το θέμα συζητήθηκε εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, μετά και την έκδοση της ομόφωνης απόφασης της επταμελούς σύνθεσης του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν ορισμένες διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού, ως αντισυνταγματικές παραπέμποντας το ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου».
«Θεωρούμε αδιανόητο να υπονομεύεται, το πολεοδομικό κεκτημένο του Δήμου μας»
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Βασίλης Ξυπολυτάς τόνισε:
«Θεωρούμε αδιανόητο να υπονομεύεται, το πολεοδομικό κεκτημένο του Δήμου μας και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται στον δήμο μας μια έκρηξη ανέγερσης οικοδομών, οι ιδιοκτήτες των οποίων, επωφελούμενοι από γενικές προβλέψεις του νέου οικοδομικού κανονισμού, προχωρούν σε προσαύξηση του ύψους και του συντελεστή δόμησης. Εκεί που το βλέμμα μας ήταν συνηθισμένο να αντικρίζει πράσινο και κατοικίες θαυμαστής αρχιτεκτονικής, τώρα πληγώνεται από τη θέα πολλών εκατοντάδων τεράστιων οικοδομημάτων που ξεφύτρωσαν τα προηγούμενα χρόνια,το ένα μετά το άλλο,απαξιώνοντας τη φυσιογνωμία και τον οικιστικό χαρακτήρα του Δήμου Κηφισιάς. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε την «τσιμεντοποίηση» του προαστίου μας, γιατί αγαπάμε τον τόπο που ζούμε και θέλουμε να τον προφυλάξουμε. Και θα το κάνουμε με οποιοδήποτε κόστος».
*Φωτογραφία Αρχείου
- Κρήτη: Αυτοκίνητο σε τρελή πορεία πήρε σβάρνα σταθμευμένα ΙΧ και ανετράπη – Σώοι οι τρεις επιβαίνοντες
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442