Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Απειλεί με άμεσο χτύπημα το Ιράν αν η Τεχεράνη πραγματοποιήσει επίθεση από το έδαφός της

Ισραήλ: Απειλεί με άμεσο χτύπημα το Ιράν αν η Τεχεράνη πραγματοποιήσει επίθεση από το έδαφός της

Μετά την επίθεση του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, οξύνεται η ανησυχία για περιφερειακή κλιμάκωση του πολέμου στη Γάζα

«Εάν το Ιράν επιτεθεί από το έδαφός του, το Ισραήλ θα απαντήσει και θα χτυπήσει το Ιράν», ανέφερε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ, Ίσραελ Κατζ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ δήλωσε ότι το Ισραήλ «πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση στο συγκρότημα της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

Σε μια σημαντική κλιμάκωση του πολέμου του Ισραήλ με τους περιφερειακούς αντιπάλους, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη φέρεται να βομβάρδισαν το προξενείο του Ιράν στη συριακή πρωτεύουσα την 1η Απριλίου σε μια επίθεση που το Ιράν δήλωσε ότι σκότωσε επτά στρατιωτικούς συμβούλους.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία και η δολοφονία διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης προκαλεί ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή

«Όταν επιτίθενται στο προξενείο, είναι σαν να έχουν επιτεθεί στο έδαφός μας», δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ομιλία του με αφορμή το τέλος του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

«Το καθεστώς του κακού έκανε ένα λάθος και πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί», πρόσθεσε.

Κλιμάκωση

Το Ιράν υποστηρίζει ομάδες που έχουν εισέλθει στη μάχη σε όλη την περιοχή από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την εισβολή του στη Γάζα μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

Η δήλωση του Κατζ φαίνεται πως δίνει βαρύτητα στο ενδεχόμενο άμεσης απάντησης από το Ιράν και όχι στα χτυπήματα που πραγματοποιούν η Χεζμπολάχ από τον Λίβανο και οι Χούθι από την Υεμένη.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία και η δολοφονία διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης προκαλεί ανησυχία για ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή, κάτι που μέχρι στιγμής έχει αποφευχθεί καθώς η Τεχεράνη έχει κρατήσει στάση αναμονής και η Χεζμπολάχ επιμένει να διεξάγει επιθέσεις με σκοπό να κρατά ισραηλινά στρατεύματα απασχολημένα στον Βορρά.

Οι ΗΠΑ φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν από την αρχή ότι δεν είχαν καμία ανάμειξη στο χτύπημα στη Συρία ζητώντας ταυτόχρονα από την Τεχεράνη να δείξει αυτοσυγκράτηση.

Περίπου 33.360 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε έξι μήνες ισραηλινών βομβαρδισμών της Γάζας. Από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι, σύμφωνα με ισραηλινούς υπολογισμούς.

Η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη ομάδα Χεζμπολάχ ανταλλάσσει καθημερινά πυρά με το Ισραήλ, ενώ ιρακινές ομάδες έχουν πυροβολήσει τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία και το Ιράκ και οι Χούθι της Υεμένης έχουν βάλει στο στόχαστρο τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024