Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χεζμπολάχ: Αναπόφευκτη η απάντηση του Ιράν για το πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό

Χεζμπολάχ: Αναπόφευκτη η απάντηση του Ιράν για το πλήγμα στο προξενείο του στη Δαμασκό

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ διαμήνυσε στο Ισραήλ πως «δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη

Ο ηγέτης της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «αναπόφευκτη» η απάντηση του Ιράν στο πλήγμα που αποδόθηκε στο Ισραήλ εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό, μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων.

«Να είστε βέβαιοι ότι η ιρανική απάντηση στο πλήγμα στο προξενείο στη Δαμασκό είναι αναπόφευκτη», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα σε τηλεοπτική ομιλία του.

«Πού, πώς, πότε και σε ποια κλίμακα θα είναι η απάντηση, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε», πρόσθεσε, πιστεύοντας ότι η απόφαση εναπόκειται στην Τεχεράνη.

Επτά Ιρανοί στρατιώτες, μεταξύ των οποίων δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, σκοτώθηκαν στην αεροπορική επιδρομή στο ιρανικό προξενείο στη συριακή πρωτεύουσα την Δευτέρα. Το Ιράν κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ, το οποίο δεν επιβεβαίωσε ότι ευθύνεται για το πλήγμα.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας»

Σύμφωνα με τον αρχηγό της λιβανέζικης ένοπλης οργάνωσης – που είναι σύμμαχος του Ιράν – το πλήγμα στο προξενείο αποτελεί σημείο καμπής μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, που βρίσκεται ήδη στον έκτο του μήνα.

Έκτοτε, η Χεζμπολάχ εξαπολύει καθημερινές επιθέσεις κατά του Ισραήλ από το νότιο Λίβανο, για να υποστηρίξει την σύμμαχο της, Χαμάς, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις προχωρούν σε στρατιωτικά αντίποινα, εγείροντας φόβους για επέκταση του πολέμου.

Η Χεζμπολάχ «δεν φοβάται τον πόλεμο και είναι πλήρως προετοιμασμένη για οποιονδήποτε πόλεμο» κατά του Ισραήλ, προειδοποίησε ο Νασράλα στην ομιλία του, με αφορμή την Ημέρα Αλ Κουντς (Ιερουσαλήμ), που γίνεται κάθε τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού σε αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους και κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η οργάνωσή του δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τα «κύρια όπλα» του στις καθημερινές ανταλλαγές πυρός με το Ισραήλ,  τους τελευταίους μήνες.

«Δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη τα κύρια όπλα μας, ούτε χρησιμοποιήσαμε τις κύριες δυνάμεις μας» στη μάχη, διαμήνυσε ο Νασράλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024