Περιφέρεια Κρήτης: «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση»
Στο πλευρό των μαθητών στέκεται η περιφέρεια Κρήτης.
Η Περιφέρεια Κρήτης απευθυνόμενη προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα που σε λίγες μέρες θα μπει στη διαδικασία των ενδοσχολικών αλλά και των πανελληνίων εξετάσεων, οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές και Ψυχολογικές Προεκτάσεις των εξετάσεων στην Εκπαίδευση» την Τρίτη 16 Απριλίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα Καστελλάκη, του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Η εκδήλωση, με τον συντονισμό της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου για θέματα Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Ελένης Μαράκη – Μπελαδάκη, θα εστιάσει στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και οι συνέπειες του.
Αναγκαία η υποστήριξη της μαθητών
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια Κρήτης «μπορεί η περίοδος αυτή να είναι ιδιαίτερα απαιτητική, αλλά παράλληλα είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουμε πώς να υποστηρίζουμε τα παιδιά μας ενισχύοντάς τους τα συναισθήματα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος αποτελεί φυσικό κίνητρο. Κάποιες φορές μας ωθεί να κάνουμε αρνητικές σκέψεις, ωστόσο είναι μια φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού που αφενός μας κινητοποιεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και αφετέρου μας ενεργοποιεί να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που χρειάζονται διαύγεια και προσήλωση στους στόχους μας».
- Φυλακές Δομοκού: Στον ανακριτή ο 38χρονος Βούλγαρος που σκότωσε τον ισοβίτη
- Αφγανιστάν: Νέος νόμος των Ταλιμπάν κρίνει νόμιμο να ξυλοκοπείς τη σύζυγό σου «όσο δεν της σπας τα κόκκαλα»
- Ντόρσεϊ: «Είμαι έτοιμος να αγωνιστώ»
- «Το Τελευταίο Σημείωμα» του Παντελή Βούλγαρη ξανά στους κινηματογράφους
- Ο Δήμος Νισύρου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας
- Προσωρινή διακοπή υπηρεσιών gov.gr την Κυριακή λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης



