Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τις βρεφονηπιοκόμους που έκλειναν παιδιά στην αποθήκη «αποσυμπίεσης»

Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τις βρεφονηπιοκόμους που έκλειναν παιδιά στην αποθήκη «αποσυμπίεσης»

Και οι δύο τέθηκαν σε αργία, η 40χρονη γιατί παραδέχθηκε ότι κλείδωνε τα παιδιά στην αποθήκη και η δεύτερη γιατί γνώριζε τις πράξεις της πρώτης - Πειθαρχική έρευνα διέταξε ο δήμαρχος

Την εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι καταγγελίες γονέων στην Αλεξανδρούπολη ότι δύο βρεφονηπιοκόμοι έκλειναν τα παιδιά σε μια αποθήκη εντός των υποδομών, την οποία αποκαλούσαν «θάλαμο αποσυμπίεσης», πρακτική που εφάρμοζαν ως διδακτικό μέτρο, όπως υποστήριξαν.

Και οι δύο έχουν τεθεί σε αργία – Η μία γιατί παραδέχθηκε ότι κλείδωνε τα παιδιά στην αποθήκη, η δεύτερη γιατί γνώριζε τις πράξεις της πρώτης

Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου. Στο πλαίσιο αυτό έχουν κληθεί σε πρώτη φάση να καταθέσουν ο αρμόδιος για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αντιδήμαρχος και η διευθύντρια των δημοτικών παιδικών σταθμών.

Εκτός από την ποινική έρευνα διατάχθηκε, με απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, πειθαρχική έρευνα εναντίον των δύο εμπλεκόμενων βρεφονηπιοκόμων οι οποίες έχουν τεθεί ήδη σε αργία.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τη δικηγόρο Μένια Πολυχρόνη, η υπόθεση πήρε το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη ύστερα από προφορική αναφορά γονέων ενός νηπίου για εγκλεισμό των παιδιών σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς φυσικό φωτισμό και κλείδωμα του δωματίου με εξωτερικό σύρτη.

Όπως εξήγησε η κ. Πολυχρόνη, η οποία εκπροσωπεί αρκετούς γονείς παιδιών του εν λόγω τμήματος του βρεφονηπιακού σταθμού, «η πρώτη αναφορά ενεργοποίησε περισσότερες, σχεδόν από όλους τους γονείς, αρχικά προφορικές αναφορές και κατόπιν ακολούθησαν και γραπτές καταγγελίες τόσο στο δήμαρχο όσο και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης».

Η 40χρονη βρεφονηπιαγωγός όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης». Η δεύτερη βρεφονηπιοκόμος κατηγορείται πως αποκλείεται να μην γνώριζε τις πράξεις της πρώτης.

«Το παιδί μου ξυπνούσε στον ύπνο του και έλεγε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο»

Τα όσα εξοργιστικά συνέβαιναν στον δημοτικό παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης έφερε στο «φως» πατέρας ενός παιδιού και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Το τι πέρασε η κόρη της περιέγραψε η μητέρα ενός κοριτσιού: «Η κόρη μου πήρε την κούκλα της και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στο αποθηκάκι. Η δασκάλα δεν το αρνήθηκε και είπε ότι μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουνε. Το παιδί μου ξυπνούσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του και έλεγε δεν θέλω να πάω στο σχολείο. Κάποια άλλα παιδιά κάνανε λόγο για σκοτεινό μέρος. Η δασκάλα έχει απομακρυνθεί από τη θέση της και περιμένουμε να έρθουν καινούργιες δασκάλες».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024