Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται τη Δευτέρα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που κλείδωναν τα παιδιά σε αποθήκη

Αλεξανδρούπολη: Απολογούνται τη Δευτέρα οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που κλείδωναν τα παιδιά σε αποθήκη

Τα εξοργιστικά περιστατικά που συνέβαιναν έφερε στο φως ο πατέρας μιας τρίχρονης που παρατήρησε την ανησυχητική συμπεριφορά της

Τη Δευτέρα απολογούνται οι δύο βρεφονηπιοκόμοι που κατηγορούνται ότι κλείδωναν παιδιά σε αποθήκη ως μέτρο τιμωρίας στον 2ο Παιδικό Σταθμό Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα χαρακτήριζαν την αποθήκη ως… δωμάτιο αποσυμπίεσης.

Αύριο απολογούνται οι βρεφονηπιοκόμοι που κλείδωναν τα παιδιά σε αποθηκάκι στον παιδικό σταθμό «για να ηρεμήσουν»

Τα εξοργιστικά περιστατικά που συνέβαιναν εκεί έφερε στο φως πατέρας ενός παιδιού και ο ένας μετά τον άλλον οι γονείς άρχισαν να συνδέουν τις ανησυχητικές συμπεριφορές των παιδιών τους.

Όπως ανέφερε η μητέρα της τρίχρονης, το παιδί κρατούσε την κούκλα της και είπε: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Τότε, ο πατέρας ξαφνιασμένος ρώτησε τι είναι αυτά που λέει και αν τα έχει ακούσει κάπου, με τη μικρή να απαντάει ότι «έτσι μας κάνει η κυρία…».

Οι γονείς του παιδιού πήγαν στον παιδικό σταθμό και ρώτησαν τη δασκάλα αν ισχύει κάτι τέτοιο, η οποία προς μεγάλη τους έκπληξη το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στο αποθηκάκι για να «ηρεμήσουν».

Σοκ

Οι δύο γονείς σε κατάσταση σοκ έφυγαν από το σχολείο και επικοινώνησαν με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, καθώς πρόκειται για δημοτικό παιδικό σταθμό.

Ο δήμαρχος τούς διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους και θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε. Ο ίδιος δήλωσε στην ΕΡΤ ότι οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Επίσης, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, ανέφερε στο MEGA: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Έχουν δρομολογηθεί όλα όπως ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Θα προσλάβουμε νέο προσωπικό για να λειτουργήσει το τμήμα εύρυθμα».

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Ο ασκός του Αιόλου βέβαια άνοιξε όταν ενημερώθηκαν οι υπόλοιποι γονείς, που με τη σειρά τους άρχισαν να συνδυάζουν κάποιες «περίεργες» συμπεριφορές των παιδιών τους.

Τα παιδιά άρχισαν να μιλάνε και να περιγράφουν τα όσα έζησαν, κάνοντας λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε ή για έναν σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι.

Η μητέρα ενός κοριτσιού, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πώς διαπίστωσε ότι το παιδί της έμπαινε τιμωρία:

«Μου έδειξε ότι τους βάζει στα καρεκλάκια, τους δένει τα χεράκι, είχε μια σφυρίχτρα στο λαιμό της, την έβγαλε από τον λαιμό της και μου έδεσε τα χεράκια. Από εκεί, πήρε τον μπαμπά από το χέρι, τον πέταξε στο μπάνιο, έσβησε το φως και του έκανε με το δάχτυλο ‘εκεί θα κάτσεις’. Λέω ‘ποιος κάνει αυτό το πράγμα;’ και μου δείχνει, η κυρία στον παιδικό τα κάνε όλα αυτά όταν δεν ακούνε και πρέπει να ηρεμήσουν».

Άλλη μητέρα κατήγγειλε: «Το δικό μου το παιδί εδώ και ένα τρίμηνο, ενώ είναι ένα παιδί που δεν φοβάται ξυπνούσε στον ύπνο του, έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο, μην με πας σχολείο, άνοιξε το φως, με αγκάλιαζε, τα απογεύματα όταν άρχισε να σκοτεινιάζει κι έλεγε ‘θέλω να βγει ο ήλιος’. Η δασκάλα είπε ότι, εντάξει αυτό γίνεται για να ηρεμήσουν τα παιδιά και δεν τα κρατάει πολύ ώρα μέσα, δύο με τρία λεπτά».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024