Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιράν: Επανεκκινεί η πρεσβεία στη Δαμασκό μετά από 4 ημέρες

Ιράν: Επανεκκινεί η πρεσβεία στη Δαμασκό μετά από 4 ημέρες

Μετά από τέσσερις ημέρες όπου η πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό σταμάτησε τις δραστηριότητές της, επανεκκίνησε τη λειτουργία της.

Το προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας στη συριακή πρωτεύουσα Δαμασκό επανέλαβε τις δραστηριότητές του μετά από τέσσερις ημέρες διακοπής λόγω της παράνομης επίθεσης του Ισραήλ εναντίον της διπλωματικής αποστολής, όπως ανακοίνωσαν τα ιρανικά πρακτορεία IRNA και Mehr.

Το νέο κτίριο του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας δίπλα στο προηγούμενο κατεστραμμένο κτίριο ξανάρχισε τη λειτουργία του το Σάββατο μετά από τετραήμερη παύση από την τρομοκρατική επίθεση του σιωνιστικού ισραηλινού καθεστώτος.

Το προξενικό τμήμα της ιρανικής πρεσβείας είναι ένα από τα δίδυμα κτίρια της πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στη Δαμασκό της Συρίας, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς την περασμένη Δευτέρα κατά την πυραυλική επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος.

Στην τρομοκρατική επίθεση έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 7 Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι που βοηθούν τον στρατό της συριακής κυβέρνησης στην καταπολέμηση των τρομοκρατικών ομάδων. Καθώς το κτίριο χρησιμοποιούνταν και ως πρεσβευτική κατοικία, η οικογένεια του πρέσβη ήταν τυχερή που δεν βρίσκονταν στο χώρο, την στιγμή της επίθεσης.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Ιράν, παρότι δεν καταδικάστηκε από τα περισσότερα δυτικά κράτη στον ΟΗΕ, έπληξε την σχέση του Ισραήλ με πολλές χώρες.

Το Ιράν να διεξάγει επιχείρηση κατά του εχθρού με τη μέγιστη δυνατή ζημία σε εύθετο χρόνο

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Μπαγκερί καταδίκασε την πρόσφατη επίθεση στο γραφείο του πρέσβη του Ιράν στη Συρία, ανακοινώνοντας ότι «θα διεξαχθεί επιχείρηση για την πρόκληση της μέγιστης δυνατής ζημίας στον εχθρό εν ευθέτω χρόνο». «Σίγουρα θα ανταποδώσουμε», πρόσθεσε.

Το είδος της επιχείρησης και ο σχεδιασμός της θα καθοριστούν από την Ισλαμική Δημοκρατία, δήλωσε ο υποστράτηγος Μοχάμαντ Μπαγκερί κατά την κηδεία του Μοχάμαντ Ρεζά Ζαχέντι, ο οποίος μαζί με άλλους έξι στρατιωτικούς συμβούλους σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό, μετέδωσε το IRNA από την κεντρική ιρανική επαρχία Ισφαχάν το Σάββατο.

Οι σύμμαχοι του Ιράν στον επονομαζόμενο «Άξονα της Αντίστασης» επιδεικνύουν τη σχέση τους με τον διοικητή της Δύναμης Κουντς, μέσα από συνεχείς επιθέσεις. Ο Μοχάμαντ Ρέζα Ζαχεντί, αποτελούσε τον σύνδεσμο μεταξύ του Ιράν και των σιιτικών πολιτοφυλακών της Συρίας και του Λιβάνου (βλέπε Χεζμπολάχ) μεταφέροντας τεχνογνωσία και κανονίζοντας την αποστολή οπλισμού. Αποτέλεσε ένα πάρα πολύ ισχυρό χτύπημα έναντι του Ιράν, με τις ΗΠΑ να μην εμφανίζονται για την ώρα ιδιαίτερα πρόθυμες να στηρίξουν το Ισραήλ σε περίπτωση ευθείας απάντησης.

Το Ιράν έχει την ευχαίρεια να απαντά δι’ αντιπροσώπων, όμως το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν «προσωπικό». Ενώ ούτε οι σύμμαχοί του Ιράν, τους δίνουν περιθώριο να μην απαντήσουν δυναμικά. 

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024