Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορίες για «ακραία ρητορική» σε Μητσοτάκη - Επιχειρεί να μαζέψει τις... δεξιές ψήφους

Κατηγορίες για «ακραία ρητορική» σε Μητσοτάκη – Επιχειρεί να μαζέψει τις… δεξιές ψήφους

«Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς τη γυναικοκτονία στου Αγίους Αναργύρους», είπε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Πού στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κατηγορίες περί «ακραίας ρητορικής» επέφεραν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ σχετικά με τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Έκανε λόγο για «τους αστυνομικούς που (σ.σ. πρέπει) να έχουν και τη δική μας στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους», μια αποστροφή που εκτιμήθηκε ως επιχείρηση προσέλκυσης «ακροδεξιού ακροατηρίου», καθώς οι αστυνομικοί σε περίπτωση άμεσης απειλής της ζωής, σύμφωνα με τη νομοθεσία, έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν το όπλο τους.

Ωστόσο στην περίπτωση της γυναικοκτονίας της 28χρονης μπροστά από το αστυνομικό τμήμα δεν υπήρξε ανάλογο δίλημμα στους αστυνομικούς, τουλάχιστον με τα έως τώρα γνωστά δεδομένα που υπάρχουν για την υπόθεση, ώστε να χρειαστεί να… επιστρατεύσει αυτά τα λεγόμενα.

«Επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς τη γυναικοκτονία στου Αγίους Αναργύρους»

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χθες για τη γυναικοκτονία, «πρόκειται για τραύματα. Κάποια αιμορραγούν στον κορμό του κράτους σχεδόν από την ίδρυσή του. Χρέος να εξαλείψουμε από το δημόσιο τον ωχαδερφισμό. Ξέρουμε τι δρόμο έχουμε να κάνουμε, αλλά και αυτόν που διανύσαμε. Η μάχη με το βαθύ κράτος έχει πολύ δρόμο μπροστά. Όταν μια κοπέλα δολοφονείται έξω από αστυνομικό τμήμα σκύβουμε το κεφάλι και λέμε πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Περιστατικά όπως αυτά αμαυρώνουν αυτά που έχουμε πετύχει. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί για να προστατεύσουν τον πολίτη. Οι ένστολοι οφείλουν να επεμβαίνουν αμέσως σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά τους και να έχουν και τη δική μας στήριξη αν αναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν νόμιμα το όπλο τους. Αυτά τα λόγια ισχύουν πάντα σε ένα έργο σισύφειο. Θα επιμείνουμε. Μέχρι όλοι μας να ξεπεράσουμε τον κακό μας εαυτό».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδης έβαλλε εναντίον του πρωθυπουργού σε τοποθέτησή του λέγοντας πως ««ο Κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς σκοπούς τη γυναικοκτονία στου Αγίους Αναργύρους για να αλλάξει την ατζέντα για τις πολιτικές ευθύνες του Μ. Χρυσοχοΐδη, αλλά κυρίως για να ψαρέψει στα θολά νερά της Ακροδεξιάς ενόψει ευρωεκλογών».

Οι συγκεκριμένες αναφορές εκλαμβάνονται ως μια προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να… μαζέψει δεξιούς ψηφοφόρους που ενδεχομένως να έλκονται από άλλα κόμματα, δεξιά της ΝΔ. Ως εκ τούτου οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου σχεδιάζουν «γραμμές άμυνας» και «αντεπίθεσης» κυρίως έναντι της Ελληνικής Λύσης. Άλλωστε δεν εκτιμάται ως τυχαία η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας για «κηραλοιφές» και «επιστολές του Χριστού».

Πυρά της αντιπολίτευσης στη ΝΔ

Ωστόσο ήδη από τις προηγούμενες μέρες η ΝΔ έχει συγκεντρώσει τα πυρά της αντιπολίτευσης για τη γυναικοκτονία και την αντίδραση της κυβέρνησης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, αναφέρει πως «για να κατευνάσουν τη δικαιολογημένη οργή του κόσμου, ανακοίνωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων καρατομούνται. Τελικά, απλώς μετατίθενται! Δύο στη Διεύθυνση Μεταφορών στην Αμυγδαλέζα, δύο στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, δύο στη Διεύθυνση Μεταγωγών».

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον πρωθυπουργό «ως πολιτικό του προϊστάμενο»:

«Αυτές οι τρεις διευθύνσεις δε χρειάζονται ικανά στελέχη, αλλά αποτελούν ‘τιμωρία’ αστυνομικών που δεν έκαναν τη δουλειά τους;

Παίζετε με τις λέξεις ‘καρατόμηση – μετάθεση’ και εμπαίζετε τον ελληνικό λαό που ζητάει δικαίωση στο όνομα της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα;».

Ο κ. Κασσελάκης καταλήγει λέγοντας ότι «όλα αυτά θα τα αλλάξουμε. Το σύστημα θα λειτουργήσει. Η ασφάλεια θα γίνει πράξη».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του είχε τονίσει πως «ντροπή και αίσχος για το ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση, που αφήνουν απροστάτευτες τις γυναίκες, με τις συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες και μάλιστα τώρα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα.

Ο Παναγιώτης Δουδωνής τις προηγούμενες μέρες ανέφερε στο MEGA πως «ο όρος γυναικοκτονία, έχει να κάνει με την καταγραφή και την τυποποίηση του εγκλήματος. Πέρα από την τυποποίηση έχουμε ένα θέμα ότι όπου έχουμε έμφυλη βία έχουμε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν κατά την επιμέτρηση της ποινής, όπου υπάρχει πλαίσιο ποινής. Είχαμε αλλαγές στον Π/Κ που τις έκανε μόνος του, και αυστηροποίησε τα πάντα εκτός από αυτό. Τα υπηρεσιακά σχέδια είναι πεπαλαιωμένα».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024