Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης για τη γυναικοκτονία: «Σκύβουμε το κεφάλι. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί» - Τι είπε από το Ζάππειο

Μητσοτάκης για τη γυναικοκτονία: «Σκύβουμε το κεφάλι. Ναι, τα περιπολικά πρέπει να γίνονται και ταξί» – Τι είπε από το Ζάππειο

Άνοιξε το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ – Για παταγώδη αποτυχία κατηγορεί η αντιπολίτευση το Μαξίμου στον τομέα της ασφάλειας - Τρέχει ξανά για πρωτοβουλίες η κυβέρνηση

Να ισορροπήσει ανάμεσα στην παραδοχή ότι στην υπόθεση της Κυριακής Γρίβα δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα σωστά, με αποτέλεσμα η 28χρονη να δολοφονηθεί από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, και στη… μη ισοπέδωση όσων αποφάσεων έχουν ληφθεί έως τώρα για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας προσπαθεί απεγνωσμένα η κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικές οι συνεχείς αναφορές των κυβερνητικών στελεχών σε εργαλεία όπως το panic button ή τα ειδικά γραφεία αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας. Είναι ακόμα πιο χαρακτηριστικές για την αναζήτηση αυτής της «ισορροπίας» οι αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν από λίγο, κατά την έναρξη του τριήμερου συνεδρίου της ΝΔ στο Ζάππειο.

Ο ίδιος επιστρέφει στη δέσμευση που έδινε προ λίγων μηνών και συγκεκριμένα στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Τότε περιέγραφε το 2024 σαν μια χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας η κυβέρνησή του θα συγκρουστεί με «ριζωμένες παθογένειες», την «αδράνεια» και τον «ωχαδερφισμό».

«Πρέπει να ξεριζωθούν»

Η ρητορική αυτή μαζί με την ατζέντα της ασφάλειας του πολίτη επέστρεψαν και από τους χώρους του κομματικού συνεδρίου, καθώς ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε εκ νέου ως αντιπάλους τις «παθογένειες δεκαετιών» οι οποίες πρέπει, όπως είπε, να ξεριζωθούν. Και έκανε λόγο για περιστατικά τα οποία αμαυρώνουν τη συνολική προσπάθεια.

Ο ίδιος μίλησε για άλλη μία φορά για μία δύσκολη «μάχη» και για εμπόδια που δεν αποτρέπουν την προσπάθεια. Οπως είπε, ένα σύνολο αδυναμιών «έγιναν ένα διαχρονικό φρένο» και σημείωσε «να εξαλείψουμε από το Δημόσιο τον ωχαδερφισμό».

«Σκύβουμε το κεφάλι και λέμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα» είπε αναφερόμενος στην δολοφονία έξω από το ΑΤ.

«Όλα πήγαν στραβά»

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει καλά αντανακλαστικά (ενδεικτική η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αστυνομικούς) και ενώ παραδέχεται ότι «όλα πήγαν στραβά», σύμφωνα με τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου, στηρίζει τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά ούτε δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι πήγαν όλα στραβά. Τον επιμερισμό της ευθύνης θα τον κρίνουν οι αρμόδιοι» είπε (Σκάι) ο Παύλος Μαρινάκης.

Στο ερώτημα αν υπάρχει και πολιτική ευθύνη, ο ίδιος ζήτησε να μην υπάρχει «ισοπέδωση», σημειώνοντας ότι δεν «δεν μπορούμε να ζητάμε το «κεφάλι» ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό προφανώς, πήγαν όλα στραβά».

Τι ακολουθεί

Όπως ανακοινώθηκε μετά από την τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με αστυνομικούς, θα προχωρήσουν τέσσερις ενέργειες για τη διαχείριση ανάλογων περιστατικών:

1) Παρακολούθηση όλων των καταγγελιών και περιστατικών σε επίπεδο Διεύθυνσης Αστυνομίας με ορισμό ανώτερου αξιωματικού ως επόπτη.

2) Εβδομαδιαίος απολογισμός για τις καταγγελίες και τη διαχείρισή τους ανά Διεύθυνση Αστυνομίας στο Επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

3) Ενημέρωση από τον αξιωματικό υπηρεσίας του διοικητή του Τμήματος και του επόπτη της Διεύθυνσης Αστυνομίας για κάθε περιστατικό ώστε να αποφασίζεται η διαχείρισή του.

4) Διασφάλιση μεταφοράς και διαμονής σε ασφαλή χώρο μέχρι να εκλείψει ο κίνδυνος για τη ζωή.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024