Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Πάνω από 1.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές με άδεια οπλοφορίας - Ανάμεσά τους οι «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία: Πάνω από 1.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές με άδεια οπλοφορίας – Ανάμεσά τους οι «Πολίτες του Ράιχ»

Το 2022 ανακλήθηκαν οι άδειες από 181 ύποπτους ακροδεξιούς - Οριστικά στοιχεία για το 2023 δεν είναι διαθέσιμα

Εκατοντάδες ύποπτοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία ήταν γνωστό στο τέλος του 2022 ότι είχαν άδεια οπλοφορίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες.

Το κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» είναι ένα συνονθύλευμα ακροδεξιών που δεν αναγνωρίζουν το κράτος και θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση

Συνολικά 1.051 ύποπτοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές – περί τα 400 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» και άλλοι που απορρίπτουν τη νομιμότητα του γερμανικού κράτους – ήταν γνωστό ότι κατείχαν τουλάχιστον μία άδεια οπλοφορίας, σύμφωνα με την απάντηση της κυβέρνησης σε ερώτηση του αριστερού κόμματος Die Linke (Η Αριστερά).

Το κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» είναι ένα συνονθύλευμα ανθρώπων που δεν αναγνωρίζουν το κράτος και θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση. Η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας εκτιμά ότι περίπου 23.000 άνθρωποι σε όλη τη Γερμανία ανήκαν σε αυτή την κατηγορία το 2022.

Την ίδια χρονιά ανακλήθηκαν οι άδειες οπλοφορίας από 181 ύποπτους ακροδεξιούς εξτρεμιστές ή τις κατέθεσαν οι ίδιοι έπειτα από πιέσεις των αρχών.

Οι πληροφορίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί από την Bundestag, ενώ οριστικά στοιχεία για το 2023 δεν είναι ακόμη διαθέσιμα.

Δεν διαβλέπεται αυστηροποίηση νομοθεσίας 

Η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, παρουσίασε ένα σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τα όπλα τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου έπειτα από τα επεισόδια της Πρωτοχρονιά και τα σχέδια της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» για πραξικόπημα που αποκαλύφθηκαν.

Το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), ελάσσων εταίρος στον κεντροαριστερό συνασπισμό του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς, έχει μέχρι στιγμής απορρίψει τυχόν αλλαγές στη νομοθεσία για τα όπλα και αντίθετα τάσσεται υπέρ της καλύτερης επιβολής του ισχύοντος νόμου.

Αναφορικά με το τέλος του 2021 η κυβέρνηση κατονόμασε 1.561 ακροδεξιούς εξτρεμιστές, περίπου 500 «Πολίτες του Ράιχ» και άλλους ακραίους που κατείχαν άδειες οπλοφορίας.

Ωστόσο, είχαν επισημάνει τότε ότι τα στοιχεία ποικίλλαν συστηματικά εξαιτίας της «συνεχούς επικαιροποίησης των αντίστοιχων αρχείων δεδομένων στους φακέλους των αρχών προστασίας του Συντάγματος (υπηρεσία πληροφοριών)».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024