Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα απίθανα νούμερα που κάνουν τη Euroleague να υποκλίνεται στον Κίναν Έβανς (vids)

Τα απίθανα νούμερα που κάνουν τη Euroleague να υποκλίνεται στον Κίναν Έβανς (vids)

Ο Κίναν Έβανς είναι από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στη Euroleague και έχει κάτι που δεν έχει κανένας άλλος γκαρντ τη φετινή σεζόν

Ο Κίναν Έβανς αποτελεί τη φετινή σεζόν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της Euroleague, καθώς πραγματοποιεί τρομακτική διετία με τη φανέλα της Ζαλγκίρις, τα νούμερα του έχουν «εκτοξευτεί» και έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στο επιθετικό μισό.

Ο Αμερικανός γκαρντ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και είναι μαζί με τους Μάικ Τζέιμς και Σέιν Λάρκιν οι κορυφαίοι γκαρντ της αγοράς, με τον 28χρονο ωστόσο να έχει εμπλακεί αρκετά τις τελευταίες μέρες με τον Ολυμπιακό.

Συγκεκριμένα, εδώ και περίπου 5-6 μέρες κυκλοφορούν σενάρια ότι ο Έβανς είναι ο μεγάλος στόχος των ερυθρόλευκων, ενώ υπάρχουν και φήμες για προφορική συμφωνία, που χωρίς αμφιβολία ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό στα γκαρντ (εφόσον επαληθευτούν τα σενάρια), αφού ο Έβανς είναι ένας «δολοφόνος».

Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε από την πρώτη του χρονιά πέρσι στη Ζαλγκίρις, πως μπορεί να εξελιχθεί σε σήμα κατατεθέν όχι μόνο των Λιθουανών, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης και φέτος, με βάση και τους αριθμούς δείχνει ότι είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στη Euroleague.

Ο Έβανς είναι έτσι κι αλλιώς ο σταρ της ομάδας από το Κάουνας και κυρίως είναι αυτός που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση και που την κρατάει ζωντανή για το Play in, ενώ έχει ασύλληπτα νούμερα, σκοράροντας 17,3 πόντους ανά παιχνίδι. Ο 28χρονος που δεδομένα παρακολουθεί την περίπτωση του ο Ολυμπιακός, αλλά και η μισή Ευρώπη, είναι δεινός εκτελεστής και εξαιρετικός στο ένας με έναν, ενώ υπάρχει μια στατιστική κατηγορία που δείχνει πόσο σημαντικός είναι στο επιθετικό μισό, αλλά και πως διαθέτει κάτι που δεν έχει κανείς στους ερυθρόλευκους.

Αυτό που δεν έχει κανένας άλλος γκαρντ

Συγκεκριμένα, ο Έβανς είναι τρίτος στη λίστα της Euroleague στην επιδραστικότητα στην επίθεση με δεδομένο τις 12+ κατοχές ανά παιχνίδι. Ο σταρ της Ζαλγκίρις έχει 17,3 πόντους ανά ματς σε 15,3 κατοχές, που είναι οι περισσότερες. Μόνο αυτός και ο Σέιν Λάρκιν έχουν τέτοιο αριθμό κατοχών και ο Έβανς, σκοράρει 17,3 πόντους, έναντι 16,9 του νατουραλιζέ της Εφές.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν, πως πράγματι πρόκειται για τον νέο μεγάλο γκαρντ της Euroleague, που τον ξεχωρίζει από οποιονδήποτε άλλον, αφού είναι αυτός που στη συγκεκριμένη λίστα σκοράρει τους περισσότερους πόντους, αλλά και με τις περισσότερες κατοχές.

Ουσιαστικά ανά κατοχή, βρίσκει 1,14 πόντους, την ώρα που είναι στον ίδιο αριθμό με τον Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις της Φενέρ που όμως έχει 12,7 κατοχές και συνολικά σκοράρει 14,5 πόντους. Στην κορυφή της πολύ ιδιαίτερης και σημαντικής λίστας της Euroleague είναι ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έχει 17 πόντους, αλλά σε 14,1 κατοχές και έχει ουσιαστικά 1,21 πόντους ανά κατοχή. Κλείνοντας, στην πολύ ιδιαίτερη αυτή λίστα δεν είναι το όνομα του Μάικ Τζέιμς, ενώ είναι στην 6η θέση και το όνομα του Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού που πραγματοποιεί καταπληκτική σεζόν και έχει 12,7 κατοχές και σκοράρει 13,9 πόντους, έχοντας 1,1 πόντους ανά κατοχή.

Δείτε τη λίστα με τους πιο επιδραστικούς παίκτες της Euroleague ανά 12+ κατοχές:

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024