Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος: Ένοχος για απόπειρα βιασμού πρώην εργαζόμενής του ιδιοκτήτης μπαρ

Βόλος: Ένοχος για απόπειρα βιασμού πρώην εργαζόμενής του ιδιοκτήτης μπαρ

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε την κατηγορία

Ένοχος για απόπειρα βιασμού σε βάρος 25χρονης πρώην υπαλλήλου του, κρίθηκε χθες Τετάρτη ένας 37χρονος από τον Βόλο, με μια κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Λάρισας.

Ο 37χρονος πρώην εργοδότης της 25χρονης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα ξημερώματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2021 εισήλθε «στον προθάλαμο των γυναικείων τουαλετών» σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του Βόλου και, «μόλις η παθούσα βγήκε από την τουαλέτα των γυναικών κινήθηκε επιθετικά προς το μέρος της και την ώθησε βίαια με τα χέρια του στο εσωτερικό της τουαλέτας».

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή

«Η παθούσα από τη βίαιη ώθηση βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και ο κατηγορούμενος με τη δύναμη που ασκούσε το σώμα του πάνω της κατέστησε αδύνατη τη διαφυγή της». Με το Βούλευμα να περιγράφει στη συνέχεια τις πράξεις του κατηγορουμένου, πράξεις που δεν ολοκληρώθηκαν «επειδή εισήλθε εντός του χώρου των τουαλετών του καταστήματος» άλλος υπάλληλος «που αντιλήφθηκε την παρουσία του κατηγορουμένου και της παθούσης, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να σταματήσει τη δράση του και η παθούσα να βρει την ευκαιρία να απεμπλακεί και να αποχωρήσει από το σημείο».

Αρνήθηκε την κατηγορία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας το θύμα περιέγραψε τα όσα έζησε εκείνο το βράδυ, ενώ μετά τις καταθέσεις μαρτύρων, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε μεταξύ άλλων πως, από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε το στοιχείο της άσκησης βίας εκ μέρους του κατηγορουμένου, άλλα και όταν η παθούσα εξέφρασε την άρνησή της, ο κατηγορούμενος σταμάτησε και δεν προχώρησε σε πράξη, προτείνοντας να κηρυχθεί αθώος ο κατηγορούμενος για την πράξη της απόπειρας βιασμού.

Τελικά το ΜΟΔ Λάρισας με μια κατά πλειοψηφία απόφασή του (5-2) έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024