Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Έλληνας κάτοικος περιγράφει τη στιγμή του σεισμού - «Εάν γινόταν αύριο, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα»

Ταϊβάν: Έλληνας κάτοικος περιγράφει τη στιγμή του σεισμού – «Εάν γινόταν αύριο, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα»

Οι Αρχές κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους στα συντρίμμια

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 700 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός του ισχυρού σεισμού 7,4 Ρίχτερ που χτύπησε το πρωί της Τετάρτης την Ταϊβάν, προκαλώντας και την κατάρρευση κτιρίων αλλά και την έκδοση έκτακτων προειδοποιητικών δελτίων για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες.

Ο καταστροφικός σεισμός καταγράφηκε στις 7:58 τοπική ώρα (2:58 ώρα Ελλάδος)  και τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως κάτοικοι έχουν παγιδευτεί σε συντρίμμια.

«Σεισμούς έχουμε ξαναζήσει στην Ταϊβάν, αλλά αυτός ήταν λίγο διαφορετικός… έπεσαν ποτήρια, εικόνες… η μεγαλύτερη ζημιά που υπέστη η Ταϊπέι είναι στο μετρό. Δεν υπάρχει πανικός, λειτουργούν όλα κανονικά» δήλωσε ο κ. Χρήστος Σαραντίδης, έλληνας κάτοικος της Ταϊπέι, πρωτεύουσας της Ταϊβάν.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε πως πράγματι η κυβέρνηση εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι, ωστόσο είναι κάτι που δεν τον τρομάζει.

«Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας»

«Επικοινώνησα με το σχολείο της μικρής, μήπως χρειαστεί να πάμε να την πάρουμε, αλλά όλα καλά. Είμαστε καλά, ζημιές υπάρχουν στη Χουάλιεν, είναι μια πανέμορφη περιοχή, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

«Αύριο έχουμε τετραήμερη αργία. Αν ο σεισμός γινόταν αύριο, που έχουμε διακοπές, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα» σημείωσε. «Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας» κατέληξε ο κ. Σαραντίδης.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024