Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ταϊβάν: Τρομερές εικόνες με κατάρρευση κτιρίων από σεισμό 7,2 Ρίχτερ - Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία

Ταϊβάν: Τρομερές εικόνες με κατάρρευση κτιρίων από σεισμό 7,2 Ρίχτερ – Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ιαπωνία

Οι αρχές της Ιαπωνίας ζητούν από τους ανθρώπους ν' απομακρυνθούν σε ασφαλή μέρη το συντομότερο δυνατό, στον νότιο νομό Οκινάουα και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές, μετά τα 7,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν.

Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στ’ ανοικτά της Ταϊβάν και είχε ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν κάτοικοι σε κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν (φωτογραφία από το taipeitimes.com), ενώ εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι σε περιοχές της Ιαπωνίας.

Κάτοικοι έχουν παγιδευτεί σε κτίρια που κατέρρευσαν στην πόλη Χουάλιεν της Ταϊβάν

Εκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι ύψους ως και τριών μέτρων εκδόθηκε στον νότιο νομό Οκινάουα και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Ιαπωνίας περί τις 04:00 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters διαπίστωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τομείς της πόλης.

Οι αξιωματούχοι ζητούν από τους ανθρώπους ν’ απομακρυνθούν σε υψηλότερα ή ασφαλή μέρη το συντομότερο δυνατό.

Στον χάρτη του japantimes.co.jp, με κόκκινο χρώμα σημειώνονται οι υπό προειδοποίηση για τσουνάμι περιοχές και με μπλε χρώμα αυτές που μπορούν να δουν αλλαγές στη στάθμη της θάλασσας

Πολύ επιφανειακός

Μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν αναφέρουν ότι ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στις ακτές της κομητείας Χουαλιέν στις 07:58 (ώρα Ταϊβάν, 02:58 ώρα Ελλάδος), με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία να κάνει λόγο για πολύ επιφανειακή δόνηση.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 18 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Χουαλιέν, και το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 34,8 χιλιόμετρα.

Η Κεντρική Μετεωρολογική Υπηρεσία (CWA) της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 15,5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός που έπληξε την ανατολική ακτή της Ταϊβάν είναι «ο πιο ισχυρός εδώ και εικοσιπέντε χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι, ο Γου Τσιεν-φου.

«Σημειώθηκε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Εγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές (…) Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια, από τον σεισμό του 1999», είπε ο κ. Γου σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στον σεισμό μεγέθους 7,6 του Σεπτεμβρίου του 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 2.400 ανθρώπους.

Sports in

Ο Κώστας Φορτούνης αποκλειστικά στο in: «Τώρα να δώσουμε όλοι μας, λίγο παραπάνω για το Conference και το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός χτυπά την πόρτα ενός… ιστορικού Μάη και ο αρχηγός του, Κώστας Φορτούνης δείχνει τον δρόμο μέσα από την συνέντευξή του στο in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024