Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Πώς οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση την τελευταία στιγμή

Γαλλία: Πώς οι αρχές απέτρεψαν τρομοκρατική επίθεση την τελευταία στιγμή

Μετά την αιματηρή επίθεση στη Μόσχα, τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία έχουν αυξηθεί στο μέγιστο επίπεδο

Για κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης στο γαλλικό έδαφος, που αποφεύχθηκε χάρη στην κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων, έκανε λόγο σήμερα (3/4) η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, Πρισκά Τεβενό.

Χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε «προσπάθεια ανάληψης δράσης» από τζιχαντιστές, η οποία αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Στο μέγιστο επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας

Η ίδια υπενθύμισε ότι στις 24 Μαρτίου, λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, και μετά από κυβερνητική απόφαση, η Γαλλία τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού.

O Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε προ ημερών ότι παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους «είχε πραγματοποιήσει πολλές απόπειρες τους τελευταίους μήνες» στο γαλλικό έδαφος

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλντ Νταρμανέν, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών ότι 13.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός πολέμου φυλάσσοντας 4.530 ναούς καθολικών και προτεσταντών στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας.

Επίσης, περισσότεροι στρατιώτες θα τεθούν σε ετοιμότητα και θα είναι έτοιμοι να περιπολούν σε ευαίσθητους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε προ ημερών ότι παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος «είχε πραγματοποιήσει πολλές απόπειρες τους τελευταίους μήνες» στο γαλλικό έδαφος.

«Αυτή την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Μακρόν, «και οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, στις υπηρεσίες (πληροφοριών) μας καθώς και στους κύριους εταίρους μας, δείχνουν πράγματι ότι ήταν μια οντότητα του Ισλαμικού Κράτους που υποκίνησε και πραγματοποίησε αυτή την επίθεση».

«Η συγκεκριμένη ομάδα (σ.σ. Ισλαμικό Κράτος εννοεί, όχι το παρακλάδι του Χορασάν) είχε πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες αρκετές απόπειρες στο έδαφός μας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Το κλάμα του αρχηγού της Εθνικής πόλο Γιάννη Φουντούλη, οι συμπαίκτες του και το Παρίσι (pics)

«Δεν είμαι πολύ συναισθηματικός τύπος, αλλά ήταν πραγματικά μια μαγική στιγμή. Μόνο μια φορά στο παρελθόν, όταν είδα για πρώτη φορά τη νεογέννητη κόρη μου, ένιωσα τόσο έντονα που έβαλα τα κλάματα.»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024