Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απέκτησε πολεοδομικό σχέδιο ο Κάλαμος

Απέκτησε πολεοδομικό σχέδιο ο Κάλαμος

Άνοιξε ο δρόμος για ανάπτυξη με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της Δημοτικής Ενότητας Καλάμου του Δήμου Ωρωπού και περιβαλλοντική έγκριση αυτού, που υπέγραψε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σε συνάντηση του Υφυπουργού με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη αλλά και των δημάρχων Βύρωνα και Παπάγου – Χολαργού.

«Οι περιοχές θα μπορούν να αναπτυχθούν έτι περαιτέρω με προγραμματισμό, κανόνες, περιορισμούς και ασφάλεια Δικαίου, έχοντας πλέον την προοπτική οι Δημοτικές Αρχές τους να εκμεταλλευτούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά – εθνικά και κοινοτικά – χρηματοδοτικά εργαλεία για φιλικές προς το περιβάλλον και τους πολίτες “πράσινες” υποδομές και υπηρεσίες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ταγαράς.

Τέλος η πολύχρονη αναμονή

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε για την ιστορική εξέλιξη για τον Κάλαμο αλλά και για τις περιοχές Κοιλάδας Ωρωπού και Αφιδνών: «Ευχαριστούμε τον κ.Ταγαρά για το   ενδιαφέρον του για τον Δήμο μας, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Πολυδενδρίου και σε λίγο χρονικό διάστημα πρόκειται να υπογραφεί και το ΓΠΣ της Κοιλάδας του Ωρωπού.

Με αυτό τον τρόπο η δημοτική αρχή καταφέρνει να βάλει τάξη στο χώρο και να οργανώσει τις απαιτούμενες εντάξεις στο σχέδιο πόλης, που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερη περιοχής του Δήμου Ωρωπού. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Ε. Καλάμου ανατέθηκε το 2010.

Μετά από πολύχρονη καθυστέρηση το ΓΠΣ του Καλάμου έρχεται, σήμερα, να επιλύσει μία σειρά ζητημάτων που ταλαιπωρούσαν την περιοχή. Επίσης σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών και ακολουθούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Αυλώνα, Δ.Ε. Καπανδριτίου, Δ.Ε. Μαλακάσας – Μηλεσίου, Δ.Ε. Μαρκοπούλου.

Sports in

Η UEFA ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για όσα έγιναν στο Μπριζ-ΠΑΟΚ

Η απάντηση της UEFA στον Στέλιο Αγγελούδη για όσα συνέβησαν στον αγώνα Μπριζ-ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024