Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΥΠΕΝ «βάζει πλάτη» για την επιτάχυνση του πολεοδομικού σχεδιασμού

Το ΥΠΕΝ «βάζει πλάτη» για την επιτάχυνση του πολεοδομικού σχεδιασμού

Σκοπός να ολοκληρωθεί άμεσα ο πολεοδομικός σχεδιασμός.

Το ΥΠΕΝ επιχειρεί με τη σύσταση ομάδας εργασίας να βοηθήσει τους Δήμους στην επιτάχυνση των διαδικασιών πολεοδομικού σχεδιασμού.

Ειδικότερα, συστήνεται και συγκροτείται Ομάδα Εργασίας με σκοπό την παρακολούθηση, την αξιολόγηση και την επιτάχυνση του πολεοδομικού σχεδιασμού και ειδικότερα την εξεύρεση μέσων και διεργασιών με στόχο την απλούστευση και επιτάχυνση διαδικασιών, στο πλαίσιο του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, κατά την εκπόνηση των μελετών των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων ή ειδικών πολεοδομικών σχεδίων κλίμακας ΤΠΣ.

Οι προτεραιότητες της Επιτροπής συνίστανται και αφορούν ενδεικτικώς:

  • την παρακολούθηση ενεργειών εκπόνησης των μελετών
  • τον εντοπισμό προβλημάτων και δυσλειτουργιών κατά τη συνεργασία μεταξύ των μελετητών που έχουν αναλάβει την εκπόνηση των μελετών και των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ.
  • την σύνταξη εισηγήσεων προς τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος βάσει των οποίων θα επιτυγχάνεται η επιτάχυνση εκπόνησης των μελετών
  • την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων για την επίλυση τυχόν διαδικαστικών και λοιπών προβλημάτων και δυσλειτουργιών

Λειτουργία της Ομάδας Εργασίας

1. Η Ομάδα Εργασίας συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά από πρόσκληση του συντονιστή.
2. Οι συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας θα πραγματοποιούνται είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε δια ζώσης στο Υ.Π.ΕΝ., Αμαλιάδος 17, 11523 Αθήνα (4ος όροφος).
3. Η Ομάδα Εργασίας για τη διευκόλυνση του έργου της και τον αποτελεσματικότερο τρόπο λειτουργίας της, έχει τη δυνατότητα να συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
4. Στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας δύναται επίσης να παρίστανται, μετά από πρόσκληση του συντονιστή, ειδικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, στελέχη των υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και άλλων Υπουργείων και στελέχη φορέων, οργανισμών ή οργανώσεων προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή γνώμη επί των θεμάτων.
5. Η Ομάδα Εργασίας δεν είναι αμειβόμενη.
6. Η διάρκεια της Ομάδα Εργασίας είναι έξι (6) μήνες από τη δημοσίευση της παρούσας.
7. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος δύναται να παραταθεί το παραπάνω διάστημα υλοποίησης του έργου της Ομάδα Εργασίας, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024