Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δηλώσεις Φλωρίδη για το «πειραγμένο» υλικό για τα Τέμπη - «Αποδέχεται την ύπαρξη της μονταζιέρας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις Φλωρίδη για το «πειραγμένο» υλικό για τα Τέμπη – «Αποδέχεται την ύπαρξη της μονταζιέρας» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι υποστήριξε για την τυχόν ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία 

Σε νέες δηλώσεις σχετικά με το μπάζωμα στα Τέμπη προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στήθηκε ένα μεγάλο ψέμα από πολιτικούς ότι ο χώρος των Τεμπών μπαζώθηκε προκειμένου να συγκαλυφθούν ή να μην μπορούν να διερευνηθούν στοιχεία».

Ο κ. Φλωρίδης μιλώντας στο Open, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι πρώτα να δούμε τι έγινε στα Τέμπη, σημειώνοντας πως η κατηγορία περί μπαζωμάτων διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ερωτηθείς σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί μονταζιέρας, τόνισε πως οι ανακριτικές αρχές έχουν στα χέρια τους όλο το ακουστικό αυθεντικό υλικό.

«Έχουν τις αυθεντικές συνομιλίες, έχουν τα πάντα, και τα έχουν καθαρά.  Το ερώτημα είναι αν ο ανακριτής έχει το καλό υλικό στα χέρια του, αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι το έχει».

Στη συνέχεια ωστόσο, ερωτηθείς για το αν έχει βρεθεί ποιος πείραξε το υλικό, είπε ότι δεν το ξέρει.

Σε άλλο σημείο, σημείωσε πως όταν γίνεται το δυστύχημα και πρέπει να πλησιάσουν τα συνεργεία διάσωσης, πρέπει να δοθεί μια δυνατότητα στα μηχανήματα να φτάσουν εκεί. «Έπρεπε να γίνει μια διάνοιξη δρόμων, τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν υπήρχε οδικό δίκτυο εκεί, απάντησε πως τέτοιο που να υποστηρίξει την προσέλευση βαριών μηχανημάτων δεν υπήρχε, και έτσι διαμορφώθηκε ένας δρόμος για να πάνε τα μηχανήματα σε 5,5 χλμ. Όπως συμπλήρωσε, αυτό διαμορφωνόταν σιγά σιγά, ανάλογα με τις ανάγκες των οχημάτων διάσωσης.

Συμπλήρωσε δε, ότι ανάλογα με την ευστάθεια του εδάφους έπρεπε να δημιουργείται μια σταθερότητα και δημιουργείται όταν τοποθετείται σκληρό χαλίκι, διότι κάτω – όπως είπε – είναι και ο αγωγός του φυσικού αερίου.

Για την τυχόν ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού, ενώ για την περίπτωση να έχουν χαθεί στοιχεία είπε ότι όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών. Όπως εξήγησε, ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία.

Αναφορικά με τις διαφωνίες του πραγματογνώμονα που όρισε ο ανακριτής και των τεχνικών συμβούλων των συγγενών, είπε ότι «ο ανακριτής όρισε από το Μετσόβιο νέο πραγματογνώμονα».

Έντονες αντιδράσεις για τη δήλωσή του στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες στη Βουλή ο κ. Φλωρίδης είχε επιτεθεί στην αντιπολίτευση αναφέροντας πως υιοθετεί ένα «αναξιόπιστο δημοσίευμα» και πως τα στοιχεία της υπόθεσης είναι γνωστά εξ αρχής ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε μία δήλωση προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Ο κ. Φλωρίδης είχε αναφέρει στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, πως «όσοι από τους πολιτικούς μιλούν για μπαζώματα, είναι για τα μπάζα», δήλωση που χαρακτηρίστηκε από βουλευτής της αντιπολίτευσης ως προκλητική.

Ο Φλωρίδης αποδέχεται την ύπαρξη της μονταζιέρας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις Φλωρίδη .

«Με λίγη δυσκολία, με λίγη καθυστέρηση, τελικά ο κ. Φλωρίδης φάνηκε σήμερα το πρωί στο OPEN να αποδέχεται την ύπαρξη και το έργο της περίφημης μονταζιέρας για τις συνομιλίες σταθμάρχη – μηχανοδηγών.

Κάποια στιγμή, ίσως ανακαλύψει και την τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης που έχει στηθεί γύρω από το έγκλημα στα Τέμπη.

Ωστόσο, αν και διαβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο ανακριτής έχει όλο το αυθεντικό ηχητικό υλικό, ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε επιμελώς να απαντήσει στις ερωτήσεις για ορισμένα… λεπτά ζητήματα, όπως για παράδειγμα για το αν διεξάγεται έρευνα σχετικά με την αλλοίωση του ηχητικού υλικού» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει.

«Δεν μπόρεσε ή δεν θέλησε να απαντήσει εάν στον ένα χρόνο που πέρασε έπειτα από τη διαπίστωση ότι οι συνομιλίες είχαν πειραχτεί, ερευνήθηκε ποιος είχε πρόσβαση στα αρχεία του σιδηροδρόμου, ποιος και γιατί πήρε το υλικό, ποιος το αλλοίωσε, σε ποια φάση και με ποιο σκοπό.

Αν και το σκοπό τον έχουν καταλάβει όλοι, όσο και αν ο κ. Φλωρίδης και η κυβέρνηση τον αρνούνται. Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης ήταν ο σκοπός, όσο ακόμα η τραγωδία ήταν νωπή και τα ερωτηματικά πολλά, έτσι ώστε να κυριαρχήσει ως μοναδική εκδοχή για τις αιτίες του δυστυχήματος ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους. Χειραγώγηση στο πλαίσιο της τεράστιας επιχείρησης συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης».

Sports in

Ποιος είναι ο λόγος που ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην «Aleksandar Nikolić Hall» με τη Μακάμπι

Ο λόγος που τα δύο παιχνίδια των playoffs της EuroLeague ανάμεσα σε Μακάμπι Τελ Αβίβ και Παναθηναϊκό θα γίνουν στη γνωστή «Χάλα Πιονίρ».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024