Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Άγιοι Ανάργυροι: Σοκαριστικό βίντεο με το άψυχο σώμα της 28χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της

Άγιοι Ανάργυροι: Σοκαριστικό βίντεο με το άψυχο σώμα της 28χρονης που δολοφονήθηκε από τον πρώην σύντροφό της

Το θύμα είχε καταγγείλει πριν χρόνια τον δράστη για βιασμό

Σοκ και οργή επικρατεί από εχθές Δευτέρα (1/4) στο πανελλήνιο μετά την άγρια δολοφονία μίας 28χρονης γυναίκας από τον πρώην σύντροφό της στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων και μάλιστα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι το θύμα είχε μεταβεί στο ΑΤ —μαζί με φιλικό της πρόσωπο— προκειμένου να καταγγείλει τον 39χρονο δράστη καθώς τον είχε δει έξω από το σπίτι της να την παρακολουθεί, κάτι που την φόβισε.

Αφού βγήκαν από το αστυνομικό τμήμα ο φίλος της 28χρονης αποχώρησε. Ωστόσο ο 39χρονος φαίνεται ότι είχε στήσει καρτέρι στη γυναίκα και της επιτέθηκε με μαχαίρι τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Στη συνέχεια ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε στον λαιμό.

 Αποκλειστικό βίντεο με το άψυχο σώμα της 28χρονης

Ζήτησε περιπολικό να τη συνοδεύσει

Σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν στο φως μετά το φονικό, η 28χρονη είχε ζητήσει από τους αστυνομικούς να τη συνοδεύσουν στο σπίτι της με ένα περιπολικό, ωστόσο η απάντηση που έλαβε ήταν πως δεν υπήρχε κανένα διαθέσιμο και την είπαν να καλέσει την Άμεση Δράση (100).

Τότε ο 39χρονος βλέποντάς την, δίχως κανένα δισταγμό της επιτέθηκε και της αφαίρεσε τη ζωή. Σύμφωνα με τις Αρχές ο ίδιος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρική κλινική.

Το 28χρονο θύμα μαζί με τον 39χρονο δράστη

«Το παιδί μου ήταν άγγελος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν»

Το απόλυτο σοκ βίωσαν οι γονείς της 28χρονης όταν συνειδητοποίησαν πως το παιδί τους είναι νεκρό. Οι ίδιοι ενημερώθηκαν σήμερα το πρωί από συγγενείς τους. Ο πατέρας του θύματος δήλωσε πως άκουσε για το έγκλημα εχθές το βράδυ, αλλά δεν σκέφτηκε ποτέ ότι αφορά το παιδί του.

Η μητέρα της κοπέλας, σύμφωνα με πληροφορίες γνώριζε για τον βίαιο χαρακτήρα του 39χρονου και είχε παροτρύνει την κόρη της εδώ και πολύ καιρό να τον αφήσει.

«Η κόρη μου τα είχε με αυτό το απόβρασμα, τον τεμπέλη. Τον τάιζε. Δεν μου το είχε πει ποτέ η κόρη μου πως την χτυπούσε γιατί θα πήγαινα να τον δείρω. Η μάνα της μου το είχε πει εμπιστευτικά. Σκεφτόταν να δουλέψει σε νηπιαγωγείο. Είχε σπουδάσει παιδαγωγικά. Το παιδί μου ήταν άγγελος. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν. Δεν ξέρω γιατί δεν μου τα είπε όλα αυτά το κορίτσι μου. Ανέβαζαν μαζί διάφορα για να μην καταλάβω κάτι», ανέφερε ο πατέρας της μιλώντας στο Star.

Εισαγγελική παρέμβαση

Την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, προκάλεσε το τραγικό γεγονός με τον εισαγγελέα να διατάσσει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων, όπου η 28χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύντροφο της.

Ο κ. Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της κοπέλας λίγα μέτρα μακρύτερα από το ΑΤ.

Αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος.

Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.

Η δικογραφία για τη δολοφονία της 28χρονης διαβιβάστηκε στον ανακριτή ενώπιον του οποίου θα απολογηθεί ο δράστης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024