Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Γιουνγκ τα έκανε «θάλασσα» με τις κάρτες

Ο Γιουνγκ τα έκανε «θάλασσα» με τις κάρτες

Ο διαιτητής του χθεσινού αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια τήρησε δύο μέτρα και δύο σταθμά στον πειθαρχικό έλεγχο των παικτών

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, δημιουργώντας ένα »τσουβάλι» ευκαιρίες αλλά στο φινάλε έχασε το ματς από το γκολ του Ελίασον, με την ΑΕΚ να εκμεταλλεύεται την μία ευκαιρία που έκανε στο παιχνίδι.

Πάμε όμως να δούμε και την διαιτησία του Ματέι Γιουνγκ και τις αποφάσεις που πήρε ο Σλοβένος διαιτητής, κυρίως σε ότι αφορά τον πειθαρχικό έλεγχο.

Τις κάρτες δηλαδή που έβγαλε στο παιχνίδι ο ρέφερι και η αλήθεια είναι πως υπήρχαν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις αποφάσεις του.

Ο Γιουνγκ έβγαλε με χαρακτηριστική ευκολία κίτρινες κάρτες σε παίκτες του Ολυμπιακού ενώ αντίθετα σε περιπτώσεις που έπρεπε να «κιτρινίσει» παίκτες της Ένωσης η κάρτα έμεινε στο τσεπάκι του.

Έδειξε κίτρινη στον Τσικίνιο ο Γιουνγκ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους για αγκωνιά (άθελα του βρήκε τον Γκαρσία ο Πορτογάλος χαφ) αλλά στο δεύτερο μέρος, σε φάση που ο Άμραμπατ χτύπησε με τον αγκώνα τον Κάρμο, τίποτα.

Ο Μαροκινός δεν είδε κάρτα γι’ αυτή την αγκωνιά, όπως δεν έχει δει και σε άλλα παιχνίδια για τον ίδιο λόγο.

Κάρτα στον Τσικίνιο αλλά όχι στον Μαροκινό εξτρέμ της Ένωσης.  Και δεν ήταν μόνο αυτή η φάση, καθώς στο πρώτο ημίχρονο υπήρξε μαρκάρισμα και σπρώξιμο του Μαροκινού στον Ποντένσε, με τον διαιτητή να την χαρίζει και σ’ αυτή την φάση στον Άμραμπατ.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και στο φάουλ του Αφρικανού άσου της Ένωσης πάνω στον Τσικίνιο, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ούτε και σ’ αυτή την φάση κάρτα.

Ο Σιμάνσκι τελείωσε το παιχνίδι έχοντας μια κάρτα αλλά υπήρχε πεντακάθαρη παράβαση για κίτρινη στον Πολωνό πριν δεχθεί την πρώτη.

Τραβάει και τις δύο φορές τον Φορτούνη από τη φανέλα αλλά μία κίτρινη. Την άλλη δεν την είδε ο διαιτητής. Και δύο κίτρινες σημαίνουν και άλλου χρώματος κάρτα.

Πέντε παίκτες του Ολυμπιακού «κιτρίνισε« ο Γιουνγκ και τρεις της ΑΕΚ, αλλά ο τρίτος ήταν Ελίασον στη φάση του γκολ, δηλαδή στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, επειδή πο σκόρερ πανηγύρισε βγάζοντας την φανέλα του.

Ήταν προφανές ότι οι κάρτες έβγαιναν εύκολα από το τσεπάκι του διαιτητή αν ήταν για παίκτη του Ολυμπιακού. Πολύ εύκολα μάλιστα, ενώ σε ανάλογες φάσεις για παίκτη της Ένωσης, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του Άμραμπατ, ο διαιτητής δεν είδε παράβαση που να «σηκώνει» κίτρινη.

Αντιθέτως στον Τσικίνιο είδε…

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024