Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: Η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις

Βορίδης: Η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις

«Είναι αποδεδειγμένο πως η τραγωδία των Τεμπών οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα» υποστήριξε ο κ. Βορίδης.

«Η αντιπολίτευση επέλεξε να ενεργήσει με βάση ένα δημοσίευμα», σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Εστίας» που διαψεύθηκε από τους εμπλεκόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο της Εστίας ισχυρίζεται ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, έστειλε sms στον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, ζητώντας να τα βρουν και ακούσει τους υπουργούς, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, το οποίο στη συνέχεια διαψεύστηκε κατηγορηματικά.

«Από όλη αυτή τη συζήτηση αναδεικνύεται ότι πρέπει να λύσουμε λίγο τα θεσμικά ζητήματα. Οι εκδότες πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, είναι μέσα στον κανόνα της ελεύθερης δημοσιογραφίας. Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Αυτό που πυροδότησε την αντίδραση αυτή ήταν η σύνδεση που έγινε από την αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση επέλεξε να ενεργήσει με βάση ένα δημοσίευμα», είπε στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου, ο κ. Βορίδης είπε ότι μέσα στη βδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.

«Ανθρώπινο λάθος»

Όσον αφορά τα αλλοιωμένα ηχητικά από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, ο Μάκης Βορίδης τόνισε πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, ενώ επανέλαβε πως είναι αποδεδειγμένο πως η τραγωδία οφείλεται σε ανθρώπινο σφάλμα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκειμένου να γίνει έρευνα για την αλλοίωση των συνομιλιών του ΟΣΕ. Από την Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν δώσει απαντήσεις σχετικά με το ποιος αλλοίωσε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα διοχέτευσε, προκείμενου να εξυπηρετηθεί το αφήγημα της ΝΔ περί ανθρώπινου λάθους.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα αναλάβει περισσότερες αρμοδιότητες μετά τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου, ο κ. Βορίδης είπε ότι μέσα στη βδομάδα θα γίνουν ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ μελετά πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινήσεις του να είναι νομικής φύσεως. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για ψεύδη και αλαζονεία, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης τονίζει σε ανάρτησή του ότι η φωνή του είναι άλλη μία φωνή που ενώνεται με εκείνες που ζητούν δικαίωση.

Ο Μάκης Βορίδης  είπε πως η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της την υπόθεση των Τεμπών και θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

«Υπάρχει η ευχή να προχωρήσει η δικαιοσύνη με τον ταχύτατο τρόπο. Έτσι όπως ξέρει η δικαιοσύνη, να αναπτύξει πλήρως τη βεντάλια και τις διαδικασίες της ώστε να οδηγήσει στην κατηγορία αυτούς που πρέπει».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024