Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Σε μηνύσεις προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας - Ζητούν παραίτηση Φλωρίδη

Τέμπη: Σε μηνύσεις προχωρούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας – Ζητούν παραίτηση Φλωρίδη

Μηνύσεις κατά προσώπων και υπηρεσιών που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα. Απόφαση να ιδρυθεί στο Καμερούν ένα σχολείο στην μνήμη των παιδιών.

Στο συντονισμό των επόμενων κινήσεων τους, μετά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή, προχωρούν οι γονείς και συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Μάλιστα εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε σειρά ενεργειών για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

Μετά την πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι 33 οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος  ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των προσώπων, αλλά και υπηρεσιών, που κλήθηκαν να χειριστούν την κατάσταση τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Από τη δεύτερη συνάντηση συγγενών των θυμάτων των Τεμπών στην Λάρισα/onlarissa

Στοιχεία προς κατάθεση για το θέμα του μπαζώματος

Οι συγγενείς θυμάτων επιμένουν ότι υπάρχει έγκλημα πίσω από τον θάνατο των παιδιών τους και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων ενώ οι μηνύσεις αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας.

Παράλληλα, με δηλώσεις τους μετά το πέρας της σύσκεψης, ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, ενώ τόνισαν πως έχουν στοιχεία προς κατάθεση για το θέμα του μπαζώματος. Επιπρόσθετα σημείωσαν ότι θα συμβάλλουν έτσι ώστε να κτισθεί σχολείο στο Καμερούν στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών τους.

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr ο πραγματογνώμονας, Κώστας Λακαφώσης, τόνισε πως τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από τη φωτιά και όχι από το δυστύχημα.

Ο Χρήστος βλάχος, πατέρας του θύματος Βάιου Βλάχου, τόνισε: «Όπως αποκαλύπτεται σήμερα μέσω δημοσιευμάτων είναι πλέον φανερό σε όλους πως ο κ. Φλωρίδης κρίθηκε ανεπαρκής να συμβάλλει στην απόδοση της δικαιοσύνης ως όφειλε. Ως εκ τούτου τον καλώ με την σειρά μου να πράξει το αυτονόητο και να παραιτηθεί».

Υποστήριξε πως «τα μπάζα που έλειπαν τα έχει πάρει ο κ. Παντρεμένος» και την προσεχή Τετάρτη θα προχωρήσουν σε νέα κατάθεση προς τον ανακριτή «σχετικά με το μπάζωμα». Ενημέρωση ακόμα για την απόφαση να ιδρυθεί στο Καμερούν ένα σχολείο στην μνήμη των παιδιών.

Ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των αδικοχαμένων διδύμων της Χρύσας και της Θωμαΐδος από την Καλαμπάκα, σημείωσε: «Μαζευτήκαμε για να ενημερωθούμε από τους πραγματογνώμονες και ανταλλάξαμε απόψεις. Αποφασίσαμε κάποιες δράσεις. Ζητούμε την παραίτηση του υπουργού δικαιοσύνης, διότι όλες αυτές τις αποδείξεις που συλλέξαμε τις θεωρεί μπάζα. Θεωρεί όλες τις αποδείξεις ψεύτικες και εικασίες. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του, να βγει να μας απαντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης να μας πει με πιους επικοινωνούσε εκείνο το βράδυ, ποιος τον ενημέρωνε. Κάναμε ένα κάλεσμα στον Κ. Καραμανλή, τον είδατε εσείς; Από πληροφορίες έμαθα ότι πήγε στο Καρπενήσι, ντροπή. Μαθαίνουμε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και προανακριτική. Ακόμη ένα τραγικό λάθος. Μην τολμήσουν να το ζητήσουν, πάμε για τρίτο φάουλ. Δεν θα το αφήσουμε να γίνει. Θα γίνουν μηνύσεις εναντίον της Πυροσβεστικής και προς όλους τους εμπλεκόμενους, δεν ακολουθήθηκε κανένα πρωτόκολλο. Ήταν κακή διαχείριση».

Ο Δημήτρης Πλακιάς εξήγησε ότι αυτή την εβδομάδα θα επιτραπεί στον εισαγγελέα να ελεγχθεί ο χώρος όπου βρίσκονται τα μπάζα, συμπληρώνοντας ότι είναι αρκετά ύποπτο ότι φυλάσσονται. «Ο κ. Φλωρίδης είναι για τα μπάζα κι όχι εμείς», κατέληξε ο ίδιος.

⇒ Να σημειώσουμε πως στη συνάντηση είχαν προσκαλέσει και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, ο οποίος ούτε πήγε ούτε απάντησε στο αίτημά τους.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024