Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέο πάρκο τσέπης στην Κοκκινιά

Νέο πάρκο τσέπης στην Κοκκινιά

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Νέο πάρκο «τσέπης» παραδόθηκε στους κατοίκους γειτονιάς της Κοκκινιάς και συγκεκριμένα επί των οδών Μαρή, Μεσογείων & Παπανικολάου στο Δήμο Αμαρουσίου, στην επιδίωξη του Δήμου να αυκήσει το ισοζύγιο Πρασίνου που παραμένει βασικό ζητούμενο σε αστικούς πυκνοκατοικημένους Δήμους της χώρας.

Οι εργασίες κατασκευής του περιελάμβαναν μεταξύ άλλων την υψομετρική διαμόρφωση του εδάφους, τις φυτεύσεις, την εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου, την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο εκτέλεσης του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Δήμου Αμαρουσίου.

Παράλληλα και σε άλλες γειτονιές της πόλης όπως στα Ανάβρυτα (οδ. Παναγούλη και Γ. Παπανδρέου) και στα Ηπειρώτικα (οδ. Νουάρου) πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο, με ιδίους πόρους του Δήμου, διαμορφώσεις κοινόχρηστων χώρων με σκοπό τον μετασχηματισμό τους σε μικρότερα ή μεγαλύτερα πάρκα για την αναψυχή των περιοίκων.

«Στόχος κάθε περιοχή να έχει τους δικούς της οργανωμένους χώρους πρασίνου»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων για αυτή την πενταετία, σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Αυτό το καταφέρνουμε είτε μέσα από την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματός μας, είτε μέσω χορηγικών πόρων. Την προηγούμενη τετραετία καταφέραμε πολλά σε αντίξοες συνθήκες και παραδώσαμε στους Μαρουσιώτες σημαντικές αναπλάσεις πλατειών και νέα πάρκα. Στόχος μας, κάθε περιοχή να έχει τους δικούς της οργανωμένους χώρους πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, ικανούς να προσφέρουν δημιουργική διέξοδο, σε όλες τις ηλικίες των συμπολιτών μας. Καλούμε παράλληλα όλους τους συνδημότες μας, να προσέχουν τα πάρκα της γειτονιάς τους και να προασπίζουν όλες τις πράσινες γωνιές, διατηρώντας τες καθαρές. Το Μαρούσι θα πάει ακόμη πιο Ψηλά με τη συμμετοχή όλων.»

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024