Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η Φλόριντα απαγόρευσε τα smartphones για παιδιά κάτω των 14 ετών

Γιατί η Φλόριντα απαγόρευσε τα smartphones για παιδιά κάτω των 14 ετών

Η απαγόρευση αφορά εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, YouTube και WhatsApp. Επιπλέον, παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών θα χρειάζεται γονική συναίνεση πριν εγγραφούν σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat.

Τέλος τα social media για παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών λέει η Φλόριντα με νόμο που υπέγραψε και θα τεθεί σε ισχύ  από τον Ιανουάριο 2025.

Ο νόμος, με την ονομασία HB3 και υπογεγραμμένος από τον κυβερνήτη Ron DeSantis, προβλέπει ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να διαγράψουν τους λογαριασμούς των ατόμων κάτω των 14 ετών. Επιπλέον, προβλέπονται πρόστιμα έως και 50.000 δολάρια για παραβάσεις.

«Stop» στις εφαρμογές

Η απαγόρευση αφορά εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, YouTube και WhatsApp. Επιπλέον, παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών θα χρειάζεται γονική συναίνεση πριν εγγραφούν σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat.

Οι εταιρείες που δεν θα συμμορφωθούν με τον νόμο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50.000 δολάρια ανά παράβαση, ενώ μπορούν να μηνυθούν για λογαριασμούς παιδιών, με πρόστιμο έως και 10.000 δολάρια ανά περίπτωση.

Αντιδράσεις

Αν και ορισμένες εταιρίες αντιδρούν ισχυριζόμενες παραβίαση του συντάγματος των ΗΠΑ, ο νόμος παραμένει σε ισχύ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο DeSantis σε δήλωση του είπε «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν τα παιδιά με διάφορους τρόπους. Η νομοθεσία δίνει στους γονείς μεγαλύτερη δυνατότητα να προστατεύουν τα παιδιά τους».

Οι επικριτές είπαν ότι το νομοσχέδιο παραβιάζει την προστασία της πρώτης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος για την ελευθερία του λόγου και ότι οι γονείς και όχι η κυβέρνηση θα πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σχετικά με την ηλεκτρονική παρουσία των παιδιών τους όλων των ηλικιών.

Εκτός πάντως από τα social media τα παιδιά μπορούν να  απολαμβάνουν δεκάδες άλλες χρήσεις των smartphone.

Τα στερεοφωνικά ηχεία του Samsung Galaxy A54 5G 8GB 128GB Graphite θα  δώσουν μία ποιοτική ακουστική εμπειρία, για να ακούν και τον παραμικρό στίχο από τα τραγούδια που τους αρέσουν ή τα εφέ που βγαίνουν από τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Όσο για τη μπαταρία του κινητού, είναι χωρητικότητας 5000mAh, ώστε να τα κρατάει σε κίνηση για περισσότερες από 2 ημέρες.

Με αξιολόγηση IP54, το Redmi Note 13 Pro 5G είναι καλά εξοπλισμένο για προστασία από πιτσιλιές και σκόνη. Επιπλέον, η οθόνη του Redmi Note 13 Pro 5G έχει βελτιστοποιηθεί για βελτιωμένη αναγνώριση και έλεγχο της αφής, αποτρέποντας τυχαίες ενεργοποιήσεις από το νερό. Ετσι δεν θα έχετε λόγο να ανησυχείτε εάν τα παιδιά το ρίξουν στο νερό.

Το Redmi Note 12 ξεχωρίζει με τον σχεδιασμό επίπεδου πλαισίου, είναι κομψό, ελαφρύ (183,5 γρ.) και άνετο στο κράτημα. Στα συν του όταν ο φωτισμός του περιβάλλοντος αλλάζει ξαφνικά, η φωτεινότητα της οθόνης προσαρμόζεται απαλά χωρίς θάμπωματα, ειδικά για τα παιδιά που περνούν ατελείωτες ώρες με τα smartphone.

Τέλος, το Realme C67 4G NFC 8GB 256GB Μαύρο διαθέτει γρήγορη φόρτιση 33W SUPERVOOC με τεχνολογία φόρτισης υψηλής τάσης και χαμηλού ρεύματος. Η απόδοση φόρτισης του realme C67 είναι ικανή να φορτίσει έως και 50% σε 26 λεπτά.

Αν και εσείς θέλετε ένα smartphone θα τα βρείτε όλα στο SHOPFLIX.gr και θα τα παραλάβετε άμεσα και στην ώρα τους σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.

Με κάθε αγορά από το SHOPFLIX κερδίζετε 5€ κουπόνι για την επόμενη αγορά σε κάθε παραγγελία!

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024