Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1: Δύσκολη νίκη για τους «κόκκινους»

Λίβερπουλ – Μπράιτον 2-1: Δύσκολη νίκη για τους «κόκκινους»

Η Λίβερπουλ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, επικράτησε με 2-1 της Μπράιτον και σκαρφάλωσε στην κορυφή της Premier League – Ο Σαλάχ το γκολ της ανατροπής

Η Λίβερπουλ αν και σοκαρίστηκε με το ξεκίνημα την αναμέτρησης και το γκολ του Γουέλμπεκ (2′), τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπράιτον (2-1), με τα γκολ των Ντίας και Σαλάχ και σκαρφάλωσε την κορυφή της Premier League.

Αποφασισμένοι να το πάνε μέχρι… τέλους για τον Κλοπ από το πρώτο λεπτό του ματς οι παίκτες των «Reds».

Πλέον είναι πρώτη η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (67 β.), δεύτερη η Άρσεναλ με ένα ματς λιγότερο (64 β.) και τρίτη η Σίτι με επίσης παιχνίδι λιγότερο (63 β.), αφού παίζουν μεταξύ τους σε λίγη ώρα (18:30).

Σοκαριστικό ξεκίνημα για την ομάδα του Κλοπ, που βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το 2ο λεπτό. Ο Γουέλμπεκ είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά από προσπάθεια του Αντίνγκρα και με άπιαστο δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Κέλεχερ για το 1-0.

Ωστόσο, οι παίκτες του Κλοπ είναι αποφασισμένοι να τερματίσουν πρώτοι στην φετινή Premier League και να ολοκληρωθεί με τον τίτλο το… last dance του Γερμανού τεχνικού.

Από το γκολ της Μπράιτον και μετά η Λίβερπουλ ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης με την ομάδα του Ντε Τσέρμπι να έχει έναν πιο παθητικό ρόλο και αυτό απέδωσε καρπούς στο 27ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας σε κόρνερ του Σομποσλάι, ο Σαλάχ γέμισε ξανά με το κεφάλι στην περιοχή και ο Λουίς Ντίας έφερε το ματς σε ισορροπία.

Η Λίβερπουλ δεν έβγαλε το… πόδι από το γκάζι, παίζοντας στα «κόκκινα» από την αρχή του ματς, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1). Η ομάδα του Κλοπ έκλεισε το πρώτο μέρος με 14 τελικές (τις 7 ο Σαλάχ!) και κατοχή κοντά στο 60%, την ώρα πουθ η Μπράιτον είχε μόλις 3 τελικές.

Με τον ίδιο τρόπο μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κλοπ, αποφασισμένοι να γυρίσουν το ματς και το πέτυχαν στο 65ο λεπτό. Ο Σαλάχ βρέθηκε στο κέντρο της άμυνας της Μπράιτον μετά από εξαιρετική κάθετη του ΜακΆΛιστερ και διαμόρφωσε το 2-1 με ψύχραιμο πλασε.

Οι «Reds» έλεγχαν απόλυτα το ματς, με την Μπράιτον να μην μπορεί να βρει την στιγμή της για την ισοφάριση και κάπως έτσι η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τον Γερμανό τεχνικό να πανηγυρίζει και πλέον το ενδιαφέρον να είναι στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Σίτι και Άρσεναλ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024