Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουμεντάκης στο in: «Είχαμε μεγάλη πίστη και το πήραμε - Θα τα δώσουμε όλα και για το πρωτάθλημα»

Κουμεντάκης στο in: «Είχαμε μεγάλη πίστη και το πήραμε – Θα τα δώσουμε όλα και για το πρωτάθλημα»

Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των πειραιωτών στο final 4 του Κυπέλλου και μιλάει στο in για την κατάκτηση του τροπαίου και το πρωτάθλημα

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε μιαν ακόμα κούπα στην τροπαιοθήκη του, καθώς η ομάδα βόλεϊ του συλλόγου κατέκτησε το Κύπελλο επικρατώντας του Μίλωνα στον συγκλονιστικό χθεσινό τελικό που έγινε στη Λάρισα.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και στα δύο παιχνίδια του final 4 ότι ήταν αποφασισμένοι να πάρουν το τρόπαιο στον Πειραιά και τα κατάφεραν, χαρίζοντας μιαν ακόμα μεγάλη επιτυχία στον σύλλογο.

Μια ομάδα που πέρυσι έφτασε στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, φέτος κοντραρίστηκε με τα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού βόλεϊ στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά το Κύπελλο στοχεύει στην κατάκτηση και του πρωταθλήματος.

Ο Καστεγιάνι και οι παίκτες του πανηγύρισαν με έντονο τρόπο την χθεσινή νίκη στον τελικό και το in μίλησε με τον Ραφαήλ Κουμεντάκη για την κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και για τις μάχες με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο 31χρονος ακραίος είναι από τους ηγέτες του Ολυμπιακού και κάνει τη διαφορά για τους πειραιώτες και στη δεύτερη του «θητεία» στο μεγάλο λιμάνι, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

«Μπλοκ και επίθεση»                           

Ο διεθνής ακραίος του Ολυμπιακού είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος με την κατάκτηση του Κυπέλλου και στάθηκε στο μπλοκ και την επίθεση των πειραιωτών στον τελικό.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένας δύσκολος τελικός γιατί και ο Μίλωνας έπαιξε πολύ καλά και ήθελε πολύ το τρόπαιο. Θέλαμε πολύ κι εμείς την κούπα και τα δώσαμε όλα για να πετύχουμε τον στόχο μας» ήταν τα πρώτα λόγια του Ραφαήλ Κουμεντάκη, ο οποίος συνέχισε λέγοντας.

«Ήταν σημαντικό για μας ότι πήγαμε καλά στο σερβίς, αλλά το «κλειδί» για τη νίκη μας ήταν το μπλοκ και η επίθεση. Ακόμα και στο πέμπτο σετ, όταν βρεθήκαμε πίσω με τρεις πόντους δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια.

Είχαμε πίστη, παλέψαμε για κάθε μπάλα και στο τέλος καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε το τρόπαιο.

Βεβαίως για να πάρει μια ομάδα τη νίκη σ’ ένα τελικό χρειάζεται και η τύχη. Σε κάθε παιχνίδι θέλεις να έχεις την τύχη στο πλευρό σου».

«Δείξαμε ότι το θέλαμε πολύ»

Ο Κουμεντάκης και οι συμπαίκτες του πανηγύρισαν πολύ έντονα την κατάκτηση του τροπαίου και ο έμπειρος ακραίος του Ολυμπιακού περιγράφει στο in την ψυχολογία με την οποία πήγαν στη Λάρισα για το final 4 οι πειραιώτες.

«Η ομάδα είχε μεγάλη θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου και νομίζω ότι αυτή η μεγάλη επιθυμία βγήκε και στα δύο παιχνίδια. Και στον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ και στον τελικό με τον Μίλωνα.

Δεν πήγαμε στη Λάρισα απλά για να παίξουμε δύο παιχνίδια, πήγαμε έχοντας στο μυαλό μας να πάρουμε το Κύπελλο και είμαστε φυσικά χαρούμενοι που πετύχαμε τον στόχο μας.

Ήταν σημαντικό ότι η ομάδα μας είχε αυτή την θέληση για την κατάκτηση του τροπαίου, παίζει ρόλο αυτή η δίψα».

«Ο Μίλωνας έκανε σπουδαία προσπάθεια»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το Κύπελλο, αλλά θα πρέπει εδώ να επισημανθεί και η εξαιρετική εικόνα που είχε στη διοργάνωση, ο Μίλωνας.

Η ομάδα της Νέας Σμύρνης απέκλεισε στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό και στον τελικό κόντραρε μέχρι τον τελευταίο πόντο τον Ολυμπιακό.

«Θα πρέπει να πούμε ότι ο Μίλωνας έκανε σπουδαία προσπάθεια» τόνισε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, και πρόσθεσε, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον φιναλίστ.

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, έχει καλό προπονητή, καλούς παίκτες και το έχει δείξει σε όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Χειροκροτήσαμε στο τέλος τον αντίπαλό μας και ήταν ένα χειροκρότημα επιβράβευσης της σπουδαίας προσπάθειας που έκαναν. Δεν ήταν ένα τυπικό χειροκρότημα, πάλεψαν σκληρά και τους συγχαίρουμε για την μάχη που έδωσαν.

Είναι καλό για το ελληνικό βόλεϊ να υπάρχουν ομάδες σαν τον Μίλωνα».

«Ο Ολυμπιακός ανήκει στο Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε φέτος στα «σαλόνια» του ευρωπαϊκού βόλεϊ, συμμετέχοντας στο Τσάμπιονς Λιγκ, την κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς» ηπείρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι έχουν θέση στην ελίτ αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις κόντρα σε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ομάδας του λιμανιού στην κορυφαία διοργάνωση και πόσο βοήθησε αυτή η συμμετοχή τον Ολυμπιακό.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να παίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, γιατί μιλάμε για το κορυφαίο επίπεδο. Θεωρώ ότι μας βοήθησε πολύ η παρουσία μας στην κορυφαία διοργάνωση και ο Ολυμπιακός έχει θέση στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Ο Ολυμπιακός αξίζει να βρίσκεται στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και να αντιμετωπίζει τις καλύτερες ομάδες. Είναι δεδομένο ότι παίζοντας με τους κορυφαίους στην Ευρώπη κερδίζεις πολλά και αυτή η συμμετοχή μας στην διοργάνωση, μας βοήθησε σε πολλούς τομείς.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει με τους καλύτερους στην Ευρώπη».

«Θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα»

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό στους τελικούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στα μεγάλα παιχνίδια με τους «πράσινους».

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αναμένεται να έχει ηγετικό ρόλο και στα ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και αναφερόμενος στους τελικούς υποστήριξε.

«Είναι μεγάλα παιχνίδια και σίγουρα μετά το Κύπελλο θέλουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Θα είναι δύσκολοι αγώνες κι εμείς έχουμε μειονέκτημα έδρας, αλλά ένα είναι σίγουρο.

Θέλουμε πολύ να πάρουμε και το πρωτάθλημα και θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε και αυτό τον στόχο μας. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε».

«Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας»

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού πανηγύρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου και ο διεθνής ακραίος των «ερυθρόλευκων» έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας για τη συνέχεια.

«Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι τεράστια δύναμη. Θέλουμε τους οπαδούς μας στο πλευρό της ομάδας κι είναι σημαντικό για μας που καταφέραμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά».

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024