Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T διερευνά τη διαρροή δεδομένων για 73.000.000 πελάτες της

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T διερευνά τη διαρροή δεδομένων για 73.000.000 πελάτες της

Το δίκτυο 5G της εταιρείας καλύπτει περίπου 290 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T δήλωσε το Σάββατο ότι διερευνά ένα σύνολο δεδομένων που κυκλοφόρησε στο «σκοτεινό διαδίκτυο» πριν από περίπου δύο εβδομάδες και δήλωσε ότι η προκαταρκτική της ανάλυση δείχνει ότι έχει επηρεάσει περίπου 7,6 εκατομμύρια σημερινούς κατόχους και 65,4 εκατομμύρια πρώην κατόχους λογαριασμών.

Η εταιρεία δήλωσε ότι το σύνολο δεδομένων φαίνεται να είναι από το 2019 ή νωρίτερα ενώ αναφέρθηκε ότι δεν έχει αποδείξεις για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της.

Η AT&T δήλωσε ότι το περιστατικό δεν είχε ουσιαστικό αντίκτυπο στις δραστηριότητές της και δήλωσε ότι η πηγή των δεδομένων εξακολουθεί να αξιολογείται.

Η γνωστή εταιρεία τηλεπικοινωνιών βρίσκεται σε επαφή με όλους όσοι επηρεάστηκαν και έχει επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης για 7,6 εκατομμύρια σημερινούς πελάτες. Είπε επίσης ότι θα προσφέρει παρακολούθηση της πιστοληπτικής ικανότητας, όπου αυτό χρειάζεται.

Το δίκτυο 5G του ασύρματου παρόχου καλύπτει περίπου 290 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Φεβρουάριο, η AT&T είχε μια διακοπή που διέκοψε τις κλήσεις και τα μηνύματα κειμένου για χιλιάδες χρήστες στις ΗΠΑ και προκάλεσε ομοσπονδιακές έρευνες.

Η διακοπή είχε επηρεάσει και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως το Σαν Φρανσίσκο.

Λίγες ημέρες αργότερα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, βάσει μιας αρχικής εξέτασης, η διακοπή προκλήθηκε «από την εφαρμογή και την εκτέλεση μιας λανθασμένης διαδικασίας που χρησιμοποιήθηκε καθώς επεκτείναμε το δίκτυό μας και όχι από κυβερνοεπίθεση» και πως θα συνεχίσει να ελέγχει και να αξιολογεί τις συνθήκες που προκάλεσαν το πρόβλημα σε περισσότερες από 58.000 περιπτώσεις, σύμφωνα με μια ιστοσελίδα παρακολούθησης διακοπών, τη Downdetector.com.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024