Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζει η Ιωάννα Σαρρή: «Αντιμετωπίζω κάτι τρομακτικό, έχω πάρεση Bell»

Συγκλονίζει η Ιωάννα Σαρρή: «Αντιμετωπίζω κάτι τρομακτικό, έχω πάρεση Bell»

Η πάρεση Bell είναι ένα ανεξήγητο επεισόδιο μυϊκής αδυναμίας ή παράλυσης του προσώπου.

Το γνωστό μοντέλο, μέσω Instagram Story, ανακοίνωσε στους ακόλουθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το πρόβλημα υγείας με το οποίο διαγνώστηκε.  Πρόκειται για την Πάρεση Προσωπικού Νεύρου ή αλλιώς Πάρεση Bell.

H ανάρτηση της

«Εδώ και μερικές ημέρες αντιμετωπίζω κάτι τρομακτικό για εμένα. Ήμουν ταξίδι στο εξωτερικό όταν ξεκίνησαν όλα… Για να μην σας κουράζω, μετά από πολλές εξετάσεις, μου βρήκαν ότι έχω πάρεση Bell. Ουσιαστικά η αριστερή πλευρά του προσώπου μου έχει υποστεί παράλυση.

Η πάρεση Bell δεν θεωρείται μόνιμη, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις δεν εξαφανίζεται

Τρόμαξα, έκλαψα πολύ, πανικοβλήθηκα και ακόμα και τώρα που σας γράφω φοβάμαι πολύ, γιατί πέρα από το εμφανισιακό κομμάτι που επηρεάζει την ψυχολογία, είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό για να μπορώ να δουλέψω μιας και η δουλειά μου είναι και το πρόσωπο μου.

Οι γιατροί μου με καθησυχάζουν και με υπομονή, καλή διάθεση, άπειρα χάπια, άπειρη κορτιζόνη, ξεκούραση, αγκαλιές και αγάπη από τους δικούς μου ανθρώπους, μου είπαν ότι θα γίνω καλά.

Μετά από πολλή σκέψη για το αν πρέπει ή όχι να το μοιραστώ, σήμερα πήρα το θάρρος και το έκανα γιατί πέρα από τα μηνύματα σας, θέλω να σας πω να προσέχετε τον εαυτό σας, να τον αγαπάτε, να ξεκουράζεστε και να ακούτε το σώμα σας.

Τι είναι η πάρεση Bell

Η πάρεση  Bell είναι ένα ανεξήγητο επεισόδιο μυϊκής αδυναμίας ή παράλυσης του προσώπου. Αρχίζει ξαφνικά και επιδεινώνεται σε διάστημα 48 ωρών. Η κατάσταση αυτή προκύπτει από βλάβη του νεύρου του προσώπου (το 7ο κρανιακό νεύρο). Ο πόνος και η δυσφορία εμφανίζονται συνήθως στη μία πλευρά του προσώπου ή του κεφαλιού.

Η πάρεση Bell μπορεί να πλήξει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Εμφανίζεται συχνότερα σε έγκυες γυναίκες και σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη, γρίπη, κρυολόγημα ή άλλη πάθηση του ανώτερου αναπνευστικού. Η πάρεση Bell επηρεάζει εξίσου τους άνδρες και τη γυναίκα. Είναι λιγότερο συχνή πριν από την ηλικία των 15 ετών ή μετά την ηλικία των 60 ετών.

Η πάρεση Bell δεν θεωρείται μόνιμη, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις δεν εξαφανίζεται. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για την παράλυση Bell- ωστόσο, η ανάρρωση αρχίζει συνήθως 2 εβδομάδες έως 6 μήνες από την έναρξη των συμπτωμάτων. Τα περισσότερα άτομα με παράλυση ανακτούν πλήρως την έκφραση του προσώπου.

*Mε πληροφορίες από hopkinsmedicine.org

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024