Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1: Οι Αγρινιώτες έμειναν όρθιοι και «βύθισαν» τους Ηπειρώτες

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός 1-1: Οι Αγρινιώτες έμειναν όρθιοι και «βύθισαν» τους Ηπειρώτες

O ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε με τον Κόντε, όμως ο Παναιτωλικός ισοφάρισε με τον Ντίας και παρέμεινε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Ούτε τώρα νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος βλέπει τον υποβιβασμό στην Super League 2 να πλησιάζει επικίνδυνα.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου προηγήθηκε κόντρα στον Παναιτωλικό για την 2η αγωνιστική των play-outs στους Ζωσιμάδες με τον Πέδρο Κόντε, όμως οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Σέρχιο Ντίας, παραμένοντας πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Δύσκολη η συνέχεια για τους Ηπειρώτες οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό κι από τις δυο ομάδες. Στο 5’ ο Γιώργος Παμλίδης πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Κέβιν Ροσέρο όμως δε βρήκε στόχο. Τρία λεπτά μετά, Χουάνπι και Χάρης Μαυρίας συνεργάστηκαν, ο τελευταίος γύρισε στον Νίκο Καρέλη που σκόραρε όμως, έπειτα από παρέμβαση του VAR, το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο πρώην διεθνής φορ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Αντίθετα, μέτρησε κανονικά το γκολ του Κόντε στο 25’. Ο Ισπανός επιθετικός ήταν αποδέκτης της ωραίας συνεργασίας των Ροσέρο, Κάρλες Σόρια και πρόλαβε τον Σεμπάστιαν Μλάντεν για να κάνει το 1-0. Ο Χουάνπι προσπάθησε να κάνει παιχνίδι για τα «καναρίνια» ως το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο άλλη «καθαρή» φάση μπροστά στις δυο εστίες δε δημιουργήθηκε.

Και το δεύτερο είχε μεν ρυθμό, αλλά όχι ευκαιρίες. Μέχρι που φτάσαμε στο τελευταίο ημίωρο. Στο 65’ το σουτ του Χάρη Μαυρία δε βρήκε στόχο, αλλά από ενέργεια και σέντρα του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, πέντε λεπτά μετά, ο Ντίαζ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Ωστόσο, δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι γηπεδούχοι είχαν απωλέσει σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον Ροσέρο να δίνει… μισό γκολ στον Φεντερίκο Τζίνο που, όμως, αστόχησε.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που «καίγονταν» για βαθμούς και βγήκαν μαζικά μπροστά, με τον Κόντε να κάνει ωραία κίνηση αλλά να αστοχεί στο 81’ και τον Μάριο Οικονόμου να σώζει, με τον Λούκας Τσάβες εξουδετερωμένο, το πλασέ του Παναγιώτη Τζίμα στις καθυστερήσεις. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Μετά και το τελικό 1-1, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου βλέπουν το τρένο της παραμονής στη μεγάλη κατηγορία να απομακρύνεται. Αντίθετα, ο Παναιτωλικός με το αποτέλεσμα αυτό νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια, όχι όμως και σιγουριά, καθώς βρέθηκε στο +2 από την προτελευταία Κηφισιά και διατήρησε το +5 από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σόρια, Κιάκος (78’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Παντελάκης, Τζίνο (87’ Ροζάλες), Καραχάλιος, Ριένστρα (71’ Τζίμας), Παμλίδης, Ροσέρο (71’ Μπατίστ), Κόντε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Οικονόμου, Μλάντεν (55’ Πέρες), Ταμπίτζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Τσιγγάρας (66’ Λομονάκο), Χατζηθεοδωρίδης (66’ Ντουάρτε), Χουάνπι (87’ Λιάβας), Καρέλης, Ντίαζ (87’ Μπακάκης).

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024