Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βάρκιζα: Συνελήφθη ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης - 21 δισ. από λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών

Βάρκιζα: Συνελήφθη ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης – 21 δισ. από λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών

Είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία από INTERPOL - Με τεχνάσματα μέσω νομιμοφανών εταιρειών πετύχαιναν την ιδιοποίηση του φορτίου

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) έπεσε ηγετικό μέλος διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαιναν την ιδιοποίησή τους χρησιμοποιώντας τεχνάσματα

Ο αλλοδαπός εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής χθες, Παρασκευή, κατόπιν ενδελεχών ερευνών σε περιοχή της Βάρκιζας.

Εις βάρος του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ερυθρά αγγελία από την INTERPOL

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω οργάνωση, ως ιδιοκτήτρια δεξαμενοπλοίων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιριών, φόρτωνε προϊόντα πετρελαίου από λιμάνια της Λατινικής Αμερικής και πετύχαινε την ιδιοποίησή τους κατά τη μεταφορά τους χρησιμοποιώντας τεχνάσματα.

Ειδικότερα, προμηθεύονταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, τις τοποθετούσαν στα δεξαμενόπλοιά τους, και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσαν καταφέρνοντας να εξαπατήσουν τους ναυλωτές.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024