Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Final 4: Ο Μίλωνας απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό (3-1)

Final 4: Ο Μίλωνας απέκλεισε τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό (3-1)

Ο Μίλωνας πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με 3-1 σετ και πέρασε στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Ο Μίλωνας έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών.

Η ομάδα του Σάκη Ψάρρα επικράτησε με 3-1 σετ του Παναθηναϊκού στον πρώτο ημιτελικό του Final-4, που διεξάγεται στο ΕΑΚ της Νεάπολης στην Λάρισα, κι έγραψε ιστορία παίρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στον τελικό.

Πλέον, οι Νεοσμυρνιώτες περιμένουν τον νικητή του Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ για να μάθουν τον αντίπαλό τους.

Νωρίς-νωρίς στο πρώτο σετ, ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να διαχειριστεί τον τραυματισμό του Ιερεθουέλο, ο οποίος υπέστη βαρύ διάστρεμμα κι αποχώρησε απ’ το τερέν υποβασταζόμενος από τους συμπαίκτες του. Ο Μίλωνας εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στο «πράσινο» στρατόπεδο απ’ την απώλεια του βασικού πασαδόρου του, πήρε διαφορά 5 πόντων (11-16) κι έκλεισε το σετ με 25-19.

Ο Παναθηναϊκός «αντέδρασε» στο δεύτερο σετ, πήρε από νωρίς διαφορά ασφαλείας απ’ την ομάδα του Σάκη Ψάρρα, διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και στο πρώτο απ’ τα έξι σετ-μπολ που είχε έκλεισε το σετ τον Πρωτοψάλτη στο 25-18.

Στο τρίτο σετ ο Μίλωνας κυριάρχησε απόλυτα απ’ την αρχή ως το τέλος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν εντυπωσιακή σε σερβίς και υποδοχή με τους Ιορντάνοφ και Μολίνα σε τρομερή κατάσταση, «απογείωσε» τη διαφορά στο +10 (11-21) απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που δεν είχε καμία «απάντηση» και πήρε ξανά προβάδισμα με 2-1 στα σετ.

Εκπληκτική ήταν η μάχη των δύο ομάδων στο 4ο σετ, με τρομερές εναλλαγές στο σκορ και μονομαχία πόντο με τον πόντο. Τα μπλοκ του Μολίνα έδωσαν «αέρα» 4 πόντων στον Μίλωνα (10-14), όμως ο Παναθηναϊκός με ένα σερί 5-0 με τον Βουλκίδη στο σερβίς κατάφερε να περάσει μπροστά με 15-14.

Οι Νεοσμυρνιώτες ανέκτησαν το προβάδισμα και την κρίσιμη ώρα (εν μέσω σερί τριών challenge σε οριακές φάσεις απ’ τους δύο προπονητών), πέρασαν μπροστά με δύο πόντους, αλλά ο Παναθηναϊκός την κρίσιμη ώρα «έσπασε» τα δύο ματς μπολ του Μίλωνα (22-24) και ισοφάρισε σε 24-24. Ακολούθησε ένα «ράλι» πόντο-πόντο μέχρι το μονό μπλοκ του Ιορντάνοφ στο 27-28, που χάρισε τη μεγάλη νίκη στον Μίλωνα στο 6ο του ματς-μπολ και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Τα σετ: 19-25, 25-18, 13-25, 27-29

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024