Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μίλων: Μπορεί να γίνει η …Νίκαια του 2024;

Μίλων: Μπορεί να γίνει η …Νίκαια του 2024;

O Μίλωνας ελπίζει να κάνει μια ηχηρή έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου. Εστω κι αν αντίπαλος το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ο πανίσχυρος Ολυμπιακός.

Η ματιά στο βόλεϊ. Και στο final-4 του Κυπέλλου που διεξάγεται στη Λάρισα.

Ο πρώτος ημιτελικός, το ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Μίλωνα, έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Γιατί οι Πράσινοι της Νέας Σμύρνης πέταξαν έξω από τον τελικό τους …ομόχρωμούς τους από τη Λεωφόρο και δείχνουν διάθεση να ζήσουν τη μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία τους.

Τηρουμένων των αναλογιών, πολλά θυμίζουν τι συνέβη δύο δεκαετίες πίσω και καλό είναι να δούμε όλες τις συμπτώσεις.

***Και το 2003 η διοργάνωση του Κυπελλου είχε οριστεί στην ελληνική ύπαιθρο. Τώρα οι μάχες δίδονται στη Λάρισα (Νεάπολη) , τότε στην Καλαμάτα (Τέντα).

***Η Νίκαια ήταν μια ομάδα σχεδόν «μιας χρήσης»! Στη συνέχεια διαλύθηκε. Όχι πως ο Μίλωνας είναι κάτι αντίστοιχο, αλλά και αυτός για πρώτη φορά στην αθλητική διαδρομή του φτάνει τόσο ψηλά.

***Εκείνη η έκδοση των θριαμβευτών, στηρίχθηκε σε βετεράνους παίκτες. Τον άλλοτε ερυθρόλευκο Ντάγκοβιτς , που αν και σε ηλικία 35 ετών , έδωσε ρεσιτάλ. Στον Αργεντινό ακραίο, τον Ελγκέτα. Τον Βούλγαρο Ζελιάσκοφ. ‘Η τον λίμπερο Στεφάνου που λες και έκανε επανεκκίνηση στην καριέρα του!

***Εφέτος ο Μίλωνας ποντάρει στην εμπειρία ορισμένων παικτών που έλαμψαν στο παρελθόν και επιμένουν πως βαστούν ακόμη τα κότσια τους. Το πλέον δυνατό όνομα; Ο Μπόμπι Γιορντάνοφ. Πριν από λίγες ημέρες, στις 12 Μαρτίου έκλεισε τα 41 του χρόνια. Και τους νικά ακόμη! Ναι, δεν έχει την ίδια δύναμη στο καρφί με αυτή του παρελθόντος ο Βούλγαρος διαγώνιος, ένας από τους κορυφαίους στη θέση που είδαμε στα μέρη μας, τη δουλειά , όμως, την κάνει. Είχε δύο θητείες στον ΠΑΟ, δύο στον Ολυμπιακό εκεί που γνώρισε αγάπη και δόξα με τίτλους πρωταθλήματος. Στη Νέα Σμύρνη θυμίζει την κλάση του.

***Κοινός πρωταγωνιστής στις δύο ομάδες; Ο Σάκης Ψάρρας. Φαντάζει έως και …ανατριχιαστική η κάτωθι σύμπτωση: ο Ψάρρας ως παίκτης έκανε μόνο μία σεζόν στη Νίκαια. Κατέκτησε το κύπελλο. Κατά τα λοιπά, ήταν νεαρός αλλά έπαιξε μια τριετία και βρέθηκε στο Νο2 της πάσας στον Ολυμπιακό, ενώ αργότερα φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟ σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους. Πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα με τα κόκκινα και δύο με τα πράσινα. Την Παρασκευή το βράδυ, επιβεβαίωσε πως οι πασαδόροι γίνονται συνήθως αξιόλογοι τεχνικοί και ως παραδείγματα ας αναφέρουμε (μεταξύ άλλων) τους Λάιο, Μουστακίδη, Ανδρεόπουλο.

***Συχνά πυκνά ομάδες την …πατούν από τους πρώην τους! Στο βόλεϊ συναντάμε αρκετές φορές τη συγκεκριμένη ιστορία: ο Μίλων δεν είχε μόνο τον Ψάρρα. ‘Η τον Γιορντάνοφ. Παίκτης-κλειδί του ημιτελικού υπήρξε ο Αχιλλέας Μπάσης, ένας κεντρικός με σημαντική συμμετοχή στο ματς και που πέρασε προ ολίγων ετών από τον Παναθηναϊκό.

Κάπως έτσι, ο Μίλωνας ελπίζει να κάνει μια ηχηρή έκπληξη στον θεσμό του Κυπέλλου. Εστω κι αν αντίπαλος το βράδυ του Σαββάτου θα είναι ο πανίσχυρος Ολυμπιακός, ομάδα που απέκλεισε εύκολα τον ΠΑΟΚ. Αν και σε τούτη τη σεζόν, οι παίκτες του Ψάρρα δείχνουν καλά στοιχεία και έχουν θετικά αποτελέσματα απέναντι στους Ερυθρόλευκους.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024