Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δούκας: «Μονταζιέρα» καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθηναίων για τη λέξη «μπάτσος»

Δούκας: «Μονταζιέρα» καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθηναίων για τη λέξη «μπάτσος»

Σκληρή δήλωση από τον Χάρη Δούκα μετά την ανακοίνωση των αστυνομικών για το «γκλοπ μπάτσου».

Πολιτική κόντρα ξέσπασε για μία φράση που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, σε βίντεο ο κ. Δούκας ακούγεται να έχει διάλογο με κάτοικο των Εξαρχείων και να χρησιμοποιεί τη λέξη «μπάτσος», αναφερόμενος σε αστυνομικούς.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε τη συγκεκριμένη λέξη ενώ νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί από κάτοικο των Εξαρχείων με την οποία συνομιλούσε. Στην ουσία, δηλαδή, ο κ. Δούκας απλά επανέλαβε τα λεγόμενά της.

Αναλυτικά, ο διάλογος:

Χάρης Δούκας: Λέω όμως και κάτι άλλο, ότι είμαστε εδώ να συζητήσουμε τα θέματα.
Κάτοικος: Με το κλομπ του μπάτσου;
Χάρης Δούκας: Με εμάς εδώ. Είδατε εδώ κλομπ μπάτσου; Γιατί το λέτε αυτό; Θα μιλήσουμε και θα μιλήσουμε πολλές φορές.

Η ανακοίνωση των Αστυνομικών

Η χρήση της λέξης «μπάτσος» προκάλεσε την αντίδραση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), που έσπευσε να μιλήσει για «καταδικαστέα προσβλητική συμπεριφορά».

«Εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα, προς το σύνολο των αστυνομικών της χώρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, όπου χαρακτήρισε τους Αστυνομικούς με την πεζοδρομιακή λέξη ‘μπάτσοι’», σημειώνει.

Δούκας: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;

Και προσθέτει: «Φαίνεται ότι ο κ. Δήμαρχος αδυνατεί να αντιληφθεί το ολίσθημα που διαπράττεται, όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο μετέρχεται φράσεις οι οποίες δε συνάδουν με το δημόσιο λόγο και σε κάθε περίπτωση η κοινωνία όχι μόνο τις έχει καταδικάσει, αλλά η ίδια είναι εκείνη που προσβλέπει και επιζητεί καθημερινά την αποτελεσματική προσφορά αστυνομικών υπηρεσιών. Αντί, λοιπόν, να αναγνωρίζεται η δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή του εργαζόμενου αστυνομικού, αναγκαζόμαστε για μία ακόμη φορά, να στιγματίσουμε δημοσίως τη συμπεριφορά των λεγόμενων ‘προοδευτικών’ και όχι μόνο».

«Υ.Γ.: Ας μην λησμονούμε, όμως, ότι ‘οι ανώτεροι άνθρωποι αντέχουν τις προσβολές των κατωτέρων’…», αναφέρει η ΠΟΑΞΙΑ στην ανακοίνωσή της.

Έσπευσε να τον κατακρίνει και ο Πλεύρης

Θέση πήρε και ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του, υποστηρίζοντας πως «ο Δήμαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό ‘μπάτσος’, λέγοντας επί λέξει ‘είδατε εδώ μέσα γκλομπ μπάτσου;’, προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

«Μονταζιέρα κυβερνητικών τρολ και Πλεύρη», απαντά ο Δούκας

Ο Δήμος Αθηναίων έκανε λόγο για «ντροπή» μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας και τις αναφορές περί «κατωτέρων», ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του «γνωστού σε όλους Πλεύρη».

«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε ‘γκλομπ μπάτσου’. Η φράση του δημότη ‘κόπηκε’ σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε», τονίζει ο Δήμος Αθηναίων.

Και σημειώνει: «Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί »κατωτέρων» για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!»

Με υστερόγραφο καταλήγει και η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: «ΥΓ: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024