Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης «δεν έχει χωνέψει την ήττα» στον δήμο Αθηναίων - «Αβάσιμες κατηγορίες» κατά Δούκα

Ο Μητσοτάκης «δεν έχει χωνέψει την ήττα» στον δήμο Αθηναίων – «Αβάσιμες κατηγορίες» κατά Δούκα

Ειρωνεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του δημάρχου Αθηναίων από το βήμα της Βουλής. Οι απαντήσεις των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

Πολιτική κόντρα με αφορμή τον Χάρη Δούκα ξέσπασε στη Βουλή, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ειρωνεύεται τον δήμαρχο Αθηναίων για τα κλειστά ακίνητα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία των δήμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για τα κλειστά ακίνητα των δήμων, υπογράμμισε απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ότι: «ίσως πρέπει να το πείτε και στον δήμαρχο της Αθήνας, τον οποίον στηρίξατε πολιτικά: ας διαθέσει τα κλειστά του ακίνητα σε ευάλωτα νοικοκυριά και όχι σε συλλογικότητες για να μην μπορούν να κάνουν καταλήψεις κάπου αλλού».

«Λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή»

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν έχει χωνέψει την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη -και της ΝΔ κατ’ επέκταση- ακόμη.

«Σε δύο μήνες ο κ. Δούκας δεν έχει προλάβει να ανοίξει τα κτίρια αλλά σε πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας με αποτέλεσμα να ηττηθεί και στις εκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Δούκας: Αβάσιμες κατηγορίες του Μητσοτάκη – Ειρωνική αντιμετώπιση από τον πρωθυπουργό

Κάλεσμα να στηρίξει τις πρωτοβουλίες του δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών απηύθυνε στον πρωθυπουργό ο Χάρης Δούκας μέσω δήλωσης που πραγματοποίησες.

Παράλληλα ο δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει να «εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες»

Αναλυτικά η δήλωση του Χάρη Δούκα:

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω, τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών».

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024