Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Όταν λήξει η θητεία Ζελένσκι μπορεί να μην έχει καμία νομιμοποίηση

Λαβρόφ: Όταν λήξει η θητεία Ζελένσκι μπορεί να μην έχει καμία νομιμοποίηση

«Η συζήτηση σχετικά με τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου, μπορεί να είναι άνευ αντικειμένου μετά τις 20 Μαΐου» σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε στο iz.ru, το διάταγμα του Ζελένσκι που του απαγορεύει να έχει συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία. «Η συζήτηση για τη νομιμότητα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μπορεί να είναι άνευ αντικειμένου μετά τη λήξη της θητείας του στις 20 Μαΐου», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Όσον αφορά την προθεσμία της 20ής Μαΐου και το τι θα συμβεί στις 21 Μαΐου, ας περιμένουμε να δούμε. Ίσως, δεν θα χρειαστεί να αναγνωρίσουμε τίποτα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia.

«Ας ανακαλέσει πρώτα το διάταγμα (σ.σ. ο Ζελένσκι) που του απαγορεύει τις συνομιλίες με τη Ρωσία»

Ο Λαβρόφ σχετικά με το διάταγμα Ζελένσκι που του απαγορεύει να έχει συνομιλίες με τη ρωσική ηγεσία, επικαλέστηκε τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κάνει πολλές δηλώσεις για το θέμα, τονίζοντας την ετοιμότητά μας να εμπλακούμε σε σοβαρές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αυτή η διαδικασία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη ή τουλάχιστον να διασφαλίσει ότι υπάρχει ελπίδα να είναι σοβαρή, είπε στους δυτικούς χορηγούς του Ζελένσκι: ας ανακαλέσει πρώτα το διάταγμα. Το θέμα αυτό έχει τεθεί και στο παρελθόν», σημείωσε ο Λαβρόφ.

Τι είπε για τον πόλεμο του Ισραήλ στην Γάζα και τη Δυτική Όχθη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε σχετικά με το Παλαιστινιακό: «Η δημιουργία του κράτους της Παλαιστίνης είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα για πολλά χρόνια, βιώσιμα. Και είναι η δημιουργία του κράτους της Παλαιστίνης, όπως αυτό σχεδιάστηκε στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα σύνορα του 1967 (…) Η πρωτεύουσα είναι η ανατολική Ιερουσαλήμ, η επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων», επισήμανε.

Σχετικά με τα προβλήματα της ειρηνευτικής διαδιακασίας είπε: «Αντί να εργαστούν στο πλαίσιο του κουαρτέτου των διαμεσολαβητών Ρωσία, ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, προσπάθησαν να μονοπωλήσουν την ειρηνευτική διαδικασία και στη συνέχεια να αντικαταστήσουν όλες τις αρχές πάνω στις οποίες θα έπρεπε να οικοδομηθεί αυτή η διαδικασία», εξήγησε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024