Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia είναι ο Στιβ Τζομπς της ΑΙ

Γιατί ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia είναι ο Στιβ Τζομπς της ΑΙ

Το μαύρο δερμάτινο τζάκετ του Χουάνγκ είναι σαν το μαύρο ζιβάγκο του Τζομπς.

Για δύο ώρες το απόγευμα της Δευτέρας, ο Τζένσεν Χουάνγκ ανέβηκε στη σκηνή στο κατάμεστο SAP Center, την έδρα της ομάδας χόκεϊ San Jose Sharks, και μίλησε σαν χείμαρρος για την επόμενη γενιά τσιπ, υπερυπολογιστές, λογισμικό, ρομπότ της Nvidia και την υπόσχεση της τεχνητής νοημοσύνης.

«Θεέ μου, αγαπώ τη Nvidia», είπε κάποια στιγμή ο Χουάνγκ, απηχώντας ακούσια το εμβληματικό βίντεο κλιπ ενός λαχανιασμένου και ιδρωμένου πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, που ούρλιαζε σε ένα δωμάτιο γεμάτο προγραμματιστές, «Αγαπώ αυτή την εταιρεία». Αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος Χουάνγκ τόνισε τη Δευτέρα ότι δεν ήταν ούτε ο Μπάλμερ ούτε ο geek προκάτοχός του Μπιλ Γκέιτς. Ο Χουάνγκ μετεμψύχωνε τον Στιβ Τζομπς. Ήταν ψύχραιμος, συγκροτημένος και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Μεταμορφώθηκε στον Στιβ Τζομπς της AI, επισημαίνει το Barron’s.

Η Nvidia αξίζει σήμερα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά την τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Η δίωρη κεντρική ομιλία του Χουάνγκ, που τελείωσε σχεδόν ακριβώς στον οριγραμματισμένο χρόνο, έμοιαζε στον Τζομπς με περισσότερους από έναν τρόπους. Ο Τζομπς ντυνόταν στα ολόμαυρα, συμπεριλαμβανομένου του ζιβάγκο του που ήταν σήμα κατατεθέν του.

Ο Χουάνγκ ντύθηκε στα μαύρα τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου του δερμάτινου μπουφάν του. Με προσεγμένο μαλλί, ήρεμος και έχοντας τον έλεγχο, ο Χουάνγκ, όπως ο Τζομπς στα καλύτερά του, στεκόταν μόνος στη σκηνή. Δεν υπήρχαν ειδικοί επιδήξεων, ούτε καλεσμένοι από άλλες εταιρείες, ούτε ανώτεροι αντιπρόεδροι, ούτε τυχαίες διασημότητες. Ήταν ο Χουάνγκ μόνος στη σκηνή, για όλα τα 120 λεπτά. Όπως ακριβώς έκανε ο Τζομπς.

O Τζένσεν Χουάνγκ στο φόρουμ Computex της Ταϊπέι το 2023 (Reuters)

Μόνος στη σκηνή για δύο ώρες

Ο Χουάνγκ ανέφερε δύο φορές ότι ο ιδρυτής της Dell Technologies Μάικλ Ντελ ήταν στην αρένα, αλλά ούτε ο δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των υπολογιστών δεν πάτησε το πόδι του στη σκηνή. Ο Χουάνγκ αναφέρθηκε με γαλαντομία σε πολλές εταιρείες που συνεργάζονται με τη Nvidia, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών αυτοματισμού σχεδιασμού Synopsys, Ansys και Cadence, τους πάροχους υπολογιστικού νέφους Amazon, Microsoft, Google και Oracle, και τις εταιρείες εταιρικού λογισμικού SAP, ServiceNow, Cohesity, Snowflake και NetApp. Αλλά δεν μοιράστηκε τη σκηνή με κανέναν άλλο.

Η εκδήλωση δεν ήταν χωρίς μερικές δυσλειτουργίες και περίεργες ανατροπές. Το WiFi στο SAP Center ήταν στην καλύτερη περίπτωση δυσλειτουργικό. Υπήρχαν κάποιοι διαδηλωτές κατά της τεχνητής νοημοσύνης έξω από το κτίριο πριν ξεκινήσει η κεντρική ομιλία. Για κάποιο λόγο, η μπάντα του Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ έπαιζε λίγο έξω από το κτίριο λίγες ώρες πριν από την κεντρική ομιλία. Αλλά ως επί το πλείστον αυτό ήταν ένα εσταντανέ για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της πιο καυτής εταιρείας στον κλάδο της τεχνολογίας για να επιδείξει αυτό πάνω στο οποίο εργάζονταν οι μηχανικοί του, και φυσικά όλα αφορούσαν την τεχνητή νοημοσύνη.

Μετά την ολοκλήρωση της κεντρικής ομιλίας, το ηχοσύστημα στην αρένα έπαιξε το τραγούδι της Τέιλορ Σουίφτ “Antihero”, το οποίο ανοίγει με τη φράση, “Είναι αυτό το πράγμα που μεγαλώνω, αλλά δεν γίνομαι ποτέ σοφότερη”. Θα δυσκολευτείτε να δείτε κάτι τέτοιο στον Τζένσεν Χουάνγκ. Η 31χρονη startup του αξίζει τώρα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που την καθιστά την τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, μετά τη Microsoft και την Apple. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ακόμη και ο Στιβ Τζομπς θα εντυπωσιαζόταν.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024