Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαλτιμόρη: Έκαναν διάλειμμα και είδαν το πλοίο να έρχεται πάνω τους - Δραματικές περιγραφές

Βαλτιμόρη: Έκαναν διάλειμμα και είδαν το πλοίο να έρχεται πάνω τους – Δραματικές περιγραφές

«Οι στιγμές που μεσολάβησαν από όταν το πλήρωμα κάλεσε για βοήθεια μέχρι που η γέφυρα κατέρρευσε πραγματικά, μιλάμε για δευτερόλεπτα», δήλωσε ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ.

Αυτόπτες μάρτυρες από το συνεργείο συντήρησης που βρισκόταν στη γέφυρα Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη, όταν ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε σε πυλώνα της μεταλλικής γέφυρας με αποτέλεσμα να καταρρεύσει περιέγραψαν τι συνέβη.

Στην τραγωδία έχασαν τη ζωή τους έξι εργάτες, οι οποίοι βρέθηκαν να παλεύουν για τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του ποταμού Πατάπσκο. Όπως δήλωσε ο υποναύαρχος Σάνον Γκίλιρεθ με βάση το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την κατάρρευση της γέφυρας και τις θερμοκρασίες του νερού «δεν πιστεύουμε ότι θα βρούμε κάποιο από αυτά τα άτομα ζωντανό».

Σύμφωνα με αξιωματούχους, στη γέφυρα βρίσκονταν οκτώ οικοδόμοι τη στιγμή του συμβάντος. Δύο άνθρωποι διασώθηκαν από το νερό, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, Τζέιμς Γουάλας.

«Είναι τόσο δύσκολο, που δεν θα ήξερε κανείς τι να κάνει»

Ο ένας από αυτούς περιγράφεται ότι νοσηλεύεται σε «πολύ σοβαρή κατάσταση» στο νοσοκομείο, ενώ ο άλλος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, δήλωσε στο Associated Press αξιωματούχος του νοσοκομείου R Adams Cowley Shock Trauma Centre.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουές Μουρ δήλωσε ότι μίλησε με τον εργάτη που κατάφερε να βγει σώος από την καταρρεύσασα γέφυρα. Ο εργαζόμενος περιέγραψε ότι είδε το πλοίο να έρχεται προς τη γέφυρα τα λεπτά πριν από τη σύγκρουση.

«Από τη στιγμή που το πλήρωμα κάλεσε για βοήθεια μέχρι που η γέφυρα κατέρρευσε πραγματικά, μιλάμε για δευτερόλεπτα»

«Οι στιγμές που μεσολάβησαν από όταν το πλήρωμα κάλεσε για βοήθεια μέχρι που η γέφυρα κατέρρευσε πραγματικά, μιλάμε για δευτερόλεπτα», δήλωσε ο Μουρ στο CNN.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ δήλωσε πως το γεγονός ότι το άτομο επέζησε και ήταν σε θέση να συνομιλήσει ήταν «αρκετά θαυμαστό αν αναλογιστεί κανείς τι συνέβη και την ταχύτητα και την ένταση με την οποία συνέβη».

Όπως είπε ο Μουρ το άτομο του είπε ότι είδε το πλοίο καθώς ερχόταν προς τη γέφυρα, αλλά αυτό δεν ήταν ασυνήθιστο θέαμα για τους εργαζόμενους: Έβλεπαν πλοία να έρχονται και να φεύγουν κάθε βράδυ.

«Αλλά όταν βλέπεις το μέγεθος, το τεράστιο μέγεθος αυτού του είδους πλοίου, να έρχεται με την ταχύτητα που είχε και ακόμη και οι παραμικρές προσαρμογές που είδατε εδώ σημαίνουν τη διαφορά μεταξύ ενός επιτυχημένου περάσματος και μιας καταστροφής», προσέθεσε.

Μιλώντας στο Associated Press, ένας συνάδελφος των εργαζομένων, δήλωσε πως του μετέφεραν ότι οι συνάδλεφοί του έκαναν διάλειμμα όταν συνέβη το δυστύχημα.

Ο Χεσούς Κάμπος δήλωσε ότι κάποια μέλη του προσωπικού κάθονταν στα φορτηγά τους όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

Ο υπάλληλος της Brawner Builders είπε ότι έμαθε για την καταστροφή από έναν συνάδελφο και αμέσως ανησύχησε για τους συναδέλφους του που ήξερε ότι εργάζονταν στη γέφυρα.

«Όταν μου το είπε αυτό, μου ήρθαν στο μυαλό και προσευχόμουν στο Θεό να μην τους είχε συμβεί τίποτα», πρόσθεσε.

«Είναι τόσο δύσκολο για μένα να το περιγράψω. Ξέρω ότι πριν από ένα μήνα ήμουν εκεί και ξέρω πώς είναι όταν περνούν τα τρέιλερ. Φανταστείτε να ξέρετε ότι πέφτει. Είναι τόσο δύσκολο, που δεν θα ήξερε κανείς τι να κάνει», είπε.

Sports in

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΠΑΟΚ – ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024