Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, λέει ο Φλωρίδης - Εκτίθεται καθημερινά η ΝΔ

ΠΑΣΟΚ για Τέμπη: Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, λέει ο Φλωρίδης – Εκτίθεται καθημερινά η ΝΔ

«Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια, ενώ 'κάποιοι', έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό για να διαχειριστούν επικοινωνιακά το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ

Τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο ανακριτής για πέντε μήνες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορούσε να ακούσει τις συνομιλίες των εμπλεκομένων λόγω νόμου, σχολιάζει δηκτικά το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης χωρίς εξαιρέσεις, εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο».

Όπως αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, «σε σημερινή του συνέντευξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι τον Ιούλιο του 2023, όταν και ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου, ενημερώθηκε από τον ανακριτή ότι ο νόμος δεν του επέτρεπε να ακούσει και να ενσωματώσει στη δικογραφία τις επίμαχες συνομιλίες των υπαλλήλων του ΟΣΕ. Μάλιστα χρειάστηκε – όπως μας πληροφόρησε – να φέρει κατεπείγουσα διάταξη για να καταστεί αυτό εφικτό».

«Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;»

«Η δικαιοσύνη ήταν με δεμένα χέρια επί μήνες, ενώ ‘κάποιοι’, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, έβαζαν χέρι στο ηχητικό υλικό και το διοχέτευαν σε φιλικό μέσο ενημέρωσης για να διαχειριστούν επικοινωνιακά με τον πιο χονδροειδή τρόπο το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους και μόνο!», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Τι είπε ο Γιώργος Φλωρίδης

«Όταν ανέλαβα υπουργός Δικαιοσύνης το καλοκαίρι, την πρώτη εβδομάδα, μου έρχεται ένα μήνυμα που λέει πως ο ανακριτής που ερευνούσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν μπορεί να ανοίξει να ακούσει τις συνομιλίες όλων των εμπλεκομένων, γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Σκάι.

Μάλιστα, εξηγώντας γιατί δεν μπορούσε ο ειδικός εφέτης ανακριτής να ακούσει τις σχετικές συνομιλίες, ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε πως «δεν υπήρχε πρόβλεψη από το νόμο από παλιά, παρά μόνο για τα αεροπορικά δυστυχήματα».

«Μόλις έλαβα το μήνυμα, πήγα στον πρωθυπουργό και του είπα πως εδώ πρέπει να πάμε με μία κατεπείγουσα διάταξη, για να επιτρέψουμε στον ανακριτή να ακούσει τις συνομιλίες», προσέθεσε.

«Η εντολή του ήταν να την πάω αύριο κιόλας. Ακόμα δεν έκατσα στην καρέκλα και μου ήρθε το μήνυμα. Δεν μπορούσε γιατί ο νόμος επιτρέπει την ακρόαση των συνομιλιών μόνο σε συγκεκριμένα αδικήματα, μεταξύ των οποίων και τα αεροπορικά δυστυχήματα. Αυτό έγινε τις πρώτες ημέρες που ανέλαβα καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης», σημείωσε.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Εμείς ακούσαμε πρώτοι τις συνομιλίες και στη συνέχεια ο ανακριτής. Τι να κάνουμε τώρα;».

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024