Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κηφισιά: Συνελήφθησαν διαρρήκτες που «χτυπούσαν» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία

Κηφισιά: Συνελήφθησαν διαρρήκτες που «χτυπούσαν» σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία

Ακολούθησε επεισοδιακή καταδίωξη - Προσπαθώντας να διαφύγει, ο οδηγός μπήκε σε αντίθετο ρεύμα σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς

Τέσσερα μέλη συμμορίας, που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια στην Εκάλη και τη Νέα Ερυθραία συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Προηγήθηκε καταδίωξη.

Το αυτοκίνητο ακινητοποίησε αστυνομικός που πυροβόλησε στη ρόδα του οχήματος – Ακόμα και τότε οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας

Εις βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Νωρίτερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε σπίτι στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας.

Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα.

Έγιναν αντιληπτοί και προσπάθησαν να διαφύγουν

Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν για έλεγχο.

Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Έπειτα το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με έτερο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο.

Ένας από τους αστυνομικούς κατέβηκε από τη μηχανή του και ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά εις βάρος των αστυνομικών.

Τότε ο αστυνομικός αποβιβάστηκε από τη μηχανή του πυροβόλησε μια ρόδα του οχήματος, ενώ οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά συνελήφθησαν.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης και εξιχνίασε επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες στη Νέα Ερυθραία που διαπράχθηκαν διαδοχικά από την ανωτέρω συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024