Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λάρισα: Παγίδεψε τους διαρρήκτες στο ασανσέρ κατεβάζοντας τον γενικό του ρεύματος

Λάρισα: Παγίδεψε τους διαρρήκτες στο ασανσέρ κατεβάζοντας τον γενικό του ρεύματος

Οι διαρρήκτες έμειναν εγκλωβισμένοι στο ασανσέρ για αρκετή ώρα

Πιο έξυπνος από τους διαρρήκτες αποδείχθηκε ένας ένοικος πολυκατοικίας καθώς τους κράτησε εγκλωβισμένους σε ανελκυστήρα για αρκετή ώρα, μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της 24ης Μαρτίου σε διαμέρισμα στη συνοικία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων Λάρισας. Ο ένοικος διαμερίσματος, που και προ ημερών είχε παρατηρήσει «κίνηση» αγνώστων στην πολυκατοικία, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, άκουσε θορύβους στον 6ο όροφο λίγο μετά τις 3 προχθές τα ξημερώματα και έτσι εκτίμησε ότι πρόκειται για διαρρήκτες που κατεβαίνουν χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα, καθώς γνώριζε ότι οι ένοικοι του 6ου ορόφου απουσιάζουν από το σπίτι τους.

Οι δράστες, τυγχάνουν γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της καταρρίχησης σε βεράντες σπιτιών, έχοντας νωρίτερα αποκτήσει πρόσβαση στις ταράτσες

Έτσι κατέβηκε σύμφωνα με πληροφορίες της «Ελευθερίας» στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα σε αυτόν.

Εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα

Στη συνέχεια, ο ίδιος ανέβηκε στον 2ο όροφο όπου άκουσε τους  εγκλωβισμένους στον ανελκυστήρα να συνομιλούν, ενώ την ίδια ώρα αντιλήφθηκε να ανοίγει ξανά η είσοδος της πολυκατοικίας,  με την αστυνομία να εκτιμά ότι πρόκειται για άλλους δυο συνεργούς των συλληφθέντων οι οποίοι και αναζητούνται.

Ενόσω οι τρεις δράστες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετή ώρα, ο ένοικος κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης να διαπιστώνουν ότι η πόρτα της ταράτσας της πολυκατοικίας έφερε ίχνη παραβίασης από κόφτη μετάλλων σε αντίθεση με το διαμέρισμα του 6ου ορόφου όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παραβιαστεί.

Παρουσία και άλλων αστυνομικών στις 5.45′ τα ξημερώματα ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα, με τους τρεις δράστες να κατεβαίνουν στο ισόγειο και ανοίγοντας την πόρτα να συλλαμβάνονται.

Προσπάθησαν να το σκάσουν

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι τρεις δράστες «έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν, απωθώντας οι δύο εξ αυτών με τα χέρια τους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος επιχείρησε να τους χτυπήσει με μεταλλικό κόφτη σιδήρων (ψαλίδα).

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κόφτης, περιλαίμια, γάντια κ.ά.)».

Οι τρεις συλληφθέντες, 31, 38 και 47 ετών σύμφωνα με την έρευνα, τυγχάνουν γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της καταρρίχησης σε βεράντες σπιτιών, έχοντας νωρίτερα αποκτήσει πρόσβαση στις ταράτσες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής και βία κατά υπαλλήλων. Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας όπου έλαβαν αναβολή προκειμένου να εμφανιστεί στο Δικαστήριο ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος. Οι συλληφθέντες πάντως δήλωσαν ότι επιθυμούν να αποζημιώσουν τον ιδιοκτήτη για τη φθορά. Η δίκη τους θα γίνει την 1η Απριλίου και μέχρι τότε οι τρεις  αφέθηκαν ελεύθεροι.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024