Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Σταυρέλης: Η Κόρινθος θα αποτελέσει τουριστικό σημείο αναφοράς

Νίκος Σταυρέλης: Η Κόρινθος θα αποτελέσει τουριστικό σημείο αναφοράς

Συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο Δήμαρχος Κορίνθου.

Ο νέος Δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης θέτει ψηλά τον πήχυ για την τουριστική ανάπτυξη της Κορίνθου και έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του. Παράλληλα, επενδύει τόσο στον ψηφιακό μετασχηματισμό όσο και στις υποδομές. Αυτό που ζητάει και δικαίως, είναι ενίσχυση στο προσωπικό του Δήμου. Πάγιο και δίκαιο αίτημα όλων των δήμων της χώρας, που κάποτε πρέπει να επιλυθεί προς όφελος των πολιτών.

 Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της Κορίνθου; 

Οι προοπτικές ανάπτυξης της Κορίνθου είναι πολύ μεγάλες. Βρίσκεται σε ένα γεωγραφικό σημείο κομβικό με την ύπαρξη δύο θαλάσσιων κόλπων, τον Κορινθιακό και το Σαρωνικό. Η ιστορία της Κορίνθου είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο με την Αρχαία Κόρινθο, την ιστορική έδρα του Δήμου μας  αλλά και την Τενέα να πρωταγωνιστούν σε σημαντικότητα και αξία αρχαιολογική και όχι μόνο. Άλλωστε ήταν η πρώτη πόλη στην αρχαία Ελλάδα στο εμπόριο και κατά συνέπεια στον πλούτο, που την έκαναν διάσημη με την περίφημη φράση «Ου παντός πλειν ες Κόρινθον». 

Σήμερα δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο τουρισμό και εκτίμησή μας είναι ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα αποτελεί σημαντικό τουριστικό προϊόν εκμεταλλευόμενοι την γεωγραφική θέση, την αρχαιολογική αξία και την ραγδαία ανάπτυξη των δύο παραλιακών μετώπων με τουριστικές μονάδες, αλλά και με την αισθητική αναβάθμιση της πόλης Κορίνθου. 

 Υπάρχουν ζητήματα δημοτικών υποδομών που χρειάζονται παρέμβαση; 

Σε γενικές γραμμές στην πόλη της Κορίνθου τα θέματα υποδομών είναι λυμένα (νερό, αποχέτευση, σχέδια πόλης). Σήμερα δίνουμε μεγάλο αγώνα στην περιφέρεια του Δήμου Κορινθίων με την κατασκευή μεγάλων έργων υποδομών  (αποχετευτικά λυμάτων στα δύο παραλιακά μέτωπα Άσσου-Λεχαίου και Σαρωνικού, πολεοδομικά σχέδια σε Σαρωνικό και Σολυγεία, έργα προστασίας από πλημμύρες κλπ).  Είμαστε σε φάση δημιουργίας Επιχειρηματικού Πάρκου στην Κόρινθο που θα δώσεις εκατοντάδες θέσεις εργασίας και δυνατότητα εγκατάστασης βιομηχανιών και βιοτεχνιών στο χώρο που έχει θεσπιστεί με ΚΥΑ. 

 Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο ψηφιακός Μετασχηματισμός στο Δήμο Κορίνθου; 

 Σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο Δήμο Κορινθίων. Τόσο σε έργα υποδομής με τοποθέτηση οπτικών ινών από πολλές εταιρείες όσο και με έργα και προμήθειες στο Δήμο μας. Ήδη έχουμε ενταχθεί σε αρκετά ευρωπαϊκά προγράμματα που εξελίσσονται και άρχισε ήδη η υλοποίησή τους, γεγονός που θα προσδώσει άλλη αξία  στην ικανότητα του Δήμου να εξυπηρετεί ταχύτερα και καλύτερα τόσο τους δημότες όσο και τους επισκέπτες. 

 Η Τοπική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται; Υπάρχει ανεργία; 

 Σε αρκετά καλή κατάσταση είναι η επιχειρηματικότητα στο Δήμο μας. Αρκετές επιχειρήσεις είναι εγκατεστημένες στην περιφέρειά μας, μικρές και μεγάλες, που απασχολούν πολύ κόσμο είτε εξειδικευμένο είτε απλό εργατικό δυναμικό. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται αρκετές νέες επιχειρήσεις με δράση στη νεοφυή και καινοφανή επιχειρηματικότητα που προσδίδουν μεγαλύτερη αξία στην ανάπτυξη του τόπου μας. Η ανεργία παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα , πάντα βέβαια σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. 

 Υπάρχει επάρκεια στο προσωπικό του Δήμου; 

 Το προσωπικό του Δήμου δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση. Ιδιαίτερα σημειώνουμε τις Τεχνικές Υπηρεσίες αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό. Μετά την περίοδο των Μνημονίων, την απαγόρευση προσλήψεων τη τελευταία 15ετία και την μη ανανέωση των αποχωρούντων υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης  σήμερα υπάρχει υπεραυξημένη ανάγκη για προσλήψεις στο Δήμο μας είτε σε μόνιμη βάση, είτε με έκτακτο προσωπικό κυρίως τεχνικό αλλά και εργατικό στην καθαριότητα και την καθημερινότητα. 

 

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024