Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμαρχος Καλαμάτας: «Η απονομή του Mission Label ανοίγει αναμφισβήτητα νέους δρόμους» 

Δήμαρχος Καλαμάτας: «Η απονομή του Mission Label ανοίγει αναμφισβήτητα νέους δρόμους» 

Συνέντευξη στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος μιλώντας στο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ θέτει νέους στόχους μετά την απονομή του Mission Label, ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται στα δυνατά σημεία του δήμου που αποτελούν και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. 

 Ποιες είναι οι προοπτικές ανάπτυξης της Καλαμάτας και σε ποιους τομείς; 

Οι προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη μας είναι πολύ μεγάλες. Τα τελευταία χρόνια η Καλαμάτα και η ευρύτερη περιοχή κατατάσσεται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με πλήθος επισκεπτών κάθε χρόνο.  

Ταυτόχρονα, πέραν των προοπτικών ανάπτυξης μέσω του τουρισμού, κυρίαρχος εξακολουθεί να είναι ο ρόλος του πρωτογενή τομέα στην τοπική μας οικονομία.  

Επενδύοντας, επίσης, ως Δήμος στην ενίσχυση – θωράκιση των υποδομών μας και έχοντας ως στόχο τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, ζητούμενο για εμάς είναι η δημιουργία νέων εξειδικευμένων θέσεων εργασίας μέσω κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και μέσω της αξιοποίησης των εργαλείων που μας παρέχονται στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε.  

Επομένως, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη, μερικοί από τους τομείς που υπηρετούν τις προοπτικές της Καλαμάτας ενισχύοντάς την οικονομικά και κοινωνικά είναι του τουρισμού, της γεωργίας, της εκπαίδευσης, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.  

 Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Καλαμάτας σε ποιο στάδιο βρίσκεται; 

Έχουν γίνει πολλά αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα. Ανήκουμε στους Δήμους που δεκάδες υπηρεσίες παρέχονται ψηφιακά προς τους πολίτες, ενώ και η καθημερινής υπηρεσιακής λειτουργίας του Δήμου διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά (ΙΡΙΔΑ, ηλεκτρονικές πληρωμές, e-υπηρεσίες, έκδοση πιστοποιητικών, προσωποποιημένη πληροφόρηση πολιτών, e-πολεοδομία, κ.λπ.).  

Ταυτόχρονα και η ΔΕΥΑ Καλαμάτας έχει κάνει άλματα στην ψηφιακή μετεξέλιξη, με real time ενημέρωση στην πλειοψηφία των υποδομών ύδρευσης (Βιολογικός Καθαρισμός, δεξαμενές, καταναλώσεις κ.ά.) αλλά και στην καθημερινή λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης (βλάβες, πληρωμές κ.ά.), ενώ είναι δρομολογημένα και έργα που αφορούν την τοποθέτηση ψηφιακών υδρομέτρων.  

 Η πιστοποίηση του σχεδίου σας για την αποστολή της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030 τι συνιστά και τι σηματοδοτεί; 

Η επιτυχία της Καλαμάτας και η απονομή του Mission Label ανοίγει αναμφισβήτητα νέους δρόμους, προκειμένου να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας για μία πόλη περισσότερο σύγχρονη, πιο έξυπνη, ακόμα πιο φιλική και φιλόξενη, μία πόλη που τα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε μέσα από τις παρεμβάσεις που περιγράφονται στο Κλιματικό μας Συμβόλαιο, να καταστεί κλιματικά ουδέτερη. 

Μία επιτυχία της πόλης και των ανθρώπων της και μία δικαίωση για όλους εμάς που πιστέψαμε ότι η Καλαμάτα μπορεί να οδεύσει στο μέλλον από τη θέση του πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ως πόλη – οδηγός για την επίτευξη των απαιτητικών στόχων της κλιματικής ουδετερότητας.  

Η πιστοποίηση που λάβαμε, έρχεται επί της ουσίας να αναγνωρίσει το σχεδιασμό μας και να διευκολύνει την πρόσβαση της πόλης στην εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, αλλά και στην προσέλκυση επενδύσεων. 

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας σε μία πορεία που προφανώς κυρίαρχο ρόλο έχει και η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης. Έχουμε το όραμα, διαθέτουμε εγκεκριμένο σχέδιο με ξεκάθαρους στόχους που περιγράφονται στο Κλιματικό μας Συμβόλαιο. 

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024