Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: «Οι πληροφορίες των ΗΠΑ για πιθανή τρομοκρατική επίθεση ήταν πολύ γενικές»

Ρωσία: «Οι πληροφορίες των ΗΠΑ για πιθανή τρομοκρατική επίθεση ήταν πολύ γενικές»

Η ρωσική πλευρά «κατηγορεί» τις ΗΠΑ πως η προειδοποίηση της 7ης Μαρτίου ήταν πολύ γενική για να την ακολουθήσουν.

Πηγή από το περιβάλλον ασφαλείας της ρωσικής ομοσπονδίας έκανε την παρατήρηση αυτή σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας το Σάββατο. Το πρακτορείο δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Αντριέν Γουάτσον, δήλωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε λάβει πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, η οποία θα μπορούσε να έχει στόχο μαζικές συγκεντρώσεις, όπως συναυλίες.

«Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε πληροφορίες σχετικά με μια σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα -με πιθανό στόχο μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως συναυλίες-, οι οποίες ώθησαν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εκδώσει δημόσια συμβουλή προς τους Αμερικανούς στη Ρωσία. Η αμερικανική κυβέρνηση μοιράστηκε επίσης τις πληροφορίες αυτές με τις ρωσικές αρχές σύμφωνα με τη μακρόχρονη πολιτική της υποχρέωσης προειδοποίησης», δήλωσε η Γουάτσον, σύμφωνα με το TASS.

Τι ανέφερε η προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα στις 7 Μαρτίου

«Η πρεσβεία παρακολουθεί τις πληροφορίες ότι εξτρεμιστές σχεδιάζουν σύντομα να στοχοθετήσουν μεγάλες συναθροίσεις στη Μόσχα, που θα περιλαμβάνουν συναυλίες και οι Αμερικανοί πολίτες καλούνται να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες», είχε αναφέρει με μήνυμά της στην ιστοσελίδα της η πρεσβεία.

Η προειδοποίηση ήταν αρκετά σαφής για τους αμερικανούς πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αποφύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις, όμως αρκετά «θολή» για τους Ρώσους, ώστε να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον χρόνο και τον τόπο της επικείμενης επίθεσης. Παρόλα αυτά η πιθανότητα να μην είχαν ούτε οι ΗΠΑ σαφέστερες πληροφορίες είναι ορατή.

Η Ρωσία μπορεί να το θεώρησε παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές της χώρας και ελλείψει περισσοτέρων πληροφοριών να το αγνόησε. Δυστυχώς η επίθεση εξελίχθηκε σε μακελειό. Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες οι νεκροί ανέρχονται σε 133 και σύμφωνα με ανεπίσημες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ανέρχονται σε 143. Όμως υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να έχουμε περισσότερους από 10 ακόμα νεκρούς στις ανακοινώσεις των επομένων ωρών.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024