Το μοναδικό παιχνίδι της Εθνικής που κρίθηκε στα πέναλτι (vid+pics)
Η Εθνική προετοιμάζεται για τη μάχη με την Γεωργία, που θα κρίνει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 – Ένα ματς που είναι πιθανό να οδηγηθεί ακόμα και στα πέναλτι.
Η Εθνική ομάδα πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε του Καζακστάν στη Νέα Φιλαδέλφεια με 5-0 και προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ του Nations League, όπου θα αντιμετωπίσει την Γεωργία με έπαθλο την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024.
Η γαλανόλευκη προετοιμάζεται για την κρίσιμη αναμέτρηση στην Τιφλίδα, όπου θα κληθεί να αγωνιστεί απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, αλλά και σε μια «καυτή» ατμόσφαιρα, καθώς όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία της Γεωργίας, το παιχνίδι θα είναι sold out. Ένα σκληρό παιχνίδι, το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι μάλιστα πιθανό να δούμε ακόμα και πέναλτι.
Εάν συμβεί αυτό, θα είναι το δεύτερο ματς στην ιστορία της Εθνικής που θα κριθεί αγώνας της στη «ρώσικη ρουλέτα».
Η πρώτη φορά και η μοναδική ως τώρα ήταν το καλοκαίρι του 2014 κόντρα στην Κόστα Ρίκα για τους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία. Η Κόστα Ρίκα προηγήθηκε στο 52’ με τον Ρουίς, αλλά η γαλανόλευκη ισοφάρισε στο 90+1’ με τον Παπασταθόπουλο και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.
Εκεί η γαλανόλευκη είχε μεγάλη ευκαιρία στο 121’ με τον Μήτρογλου, αλλά ο σπουδαίος Κέιλορ Νάβας με μια εντυπωσιακή απόκρουση του είπε «όχι» και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι. Εκεί οι Κοσταρικανοί αποδείχθηκαν ψυχραιμότεροι, με τον Κέιλορ Νάβας να αποκρούει το 4ο πέναλτι της Εθνικής, το οποίο εκτέλεσε ο Φάνης Γκέκας.
Ο Ελληνας επιθετικός σούταρε με δύναμη, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά με το αντίθετο χέρι. Στη συνέχεια ο Ουμάνια ευστόχησε στο αντίστοιχο πέναλτι και η Κόστα Ρίκα πέρασε στους «8», όπου αντιμετώπισε την Ολλανδία (σ.σ αποκλείστηκε στα πέναλτι).
Πριν τον Γκέκα είχαν ευστοχήσει οι Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος και Χολέβας, ενώ η Εθνική δεν εκτέλεσε πέμπτο πέναλτι, καθώς οι Κοσταρικανοί σκόραραν και στα πέντε που εκτέλεσαν. Μπόρχες, Ρουίς, Γκονσάλες και Κάμπελ είχαν ευστοχήσει πριν τον Ουμάνια. Όσον αφορά στον τερματοφύλακα της Εθνικής σε εκείνο το ματς, ήταν ο Ορέστης Καρνέζης, ο οποίος, όμως, δεν κατάφερε να αποκρούσει κάποιο από τα πέναλτι των Κοσταρικανών.
Μια νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι μια απλή αλλαγή στη διατροφή μπορεί να μειώσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνουν οι μερίδες σας.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Στην Αμερική ταξίδεψε ο τζένεραλ μάνατζερ της της Εθνικής ομάδας Νίκος Ζήσης προκείμενου να συναντήσει τον Αντρέι Στογιάκοβιτς με σκοπό την ένταξή του στην «Γαλανόλευκη».
Ο Τζέιμς Νάναλι φιλοξενήθηκε στο podcast της Stoiximan και μίλησε για τον Σάκοτα, την παρουσία του στην ΑΕΚ και αναφέρθηκε σε διάφορες στιγμές της καριέρας του.