Γάζα: Αυστραλία και Βρετανία ζήτησαν «τον άμεσο τερματισμό των μαχών» – Είναι ενάντια στην εισβολή στη Ράφα
Ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται με μια σειρά χώρες να κάνουν πλέον πιο αιχμηρές τοποθετήσεις αφού οι θάνατοι των αμάχων πολλαπλασιάζονται
Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Αυστραλίας και της Βρετανίας ζήτησαν σήμερα “τον άμεσο τερματισμό των μαχών” στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από συνάντηση που είχαν στη Αδελαΐδα, στη νότια Αυστραλία.
Αυξάνονται οι εκκλήσεις για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι υπουργοί υπογράμμισαν ότι είναι “αναγκαίο” να τερματιστούν άμεσα οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας “ώστε να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η απελευθέρωση των ομήρων”.
Παράλληλα προειδοποίησαν για τις ενδεχομένως καταστροφικές συνέπειες μιας χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ εναντίον της Ράφας, μιας πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν καταφύγει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Ισραηλινοί στρατιώτες στην περιοχή του νοσοκομείου Αλ-Σίφα.
“Με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό εκτοπισμένων που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στην περιοχή και την έλλειψη ασφαλών περιοχών στη Γάζα, οι υπουργοί εξέφρασαν την κοινή, βαθιά τους ανησυχία για τις ενδεχομένως καταστροφικές επιπτώσεις που θα έχει στον άμαχο πληθυσμό μια εκτεταμένη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα”, τόνιζε η ανακοίνωση.
Σήμερα ψηφίζει το ΣΑ του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός
Η Βρετανία είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει σήμερα επί προσχεδίου απόφασης που υπέβαλαν οι ΗΠΑ το οποίο ζητεί “άμεση κατάπαυση του πυρός” στη Γάζα.
Εξάλλου, στην κοινή τους ανακοίνωση, η Καμπέρα και το Λονδίνο καταδίκασαν “τη μαζική, παράνομη και ανήθικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία” και ζήτησαν από τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της.
“Οι υπουργοί κάλεσαν όλους όσοι διατηρούν στενές σχέσεις με τη Ρωσία, κυρίως την Κίνα, να μην τη βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο να συνεχίζει τον πόλεμό της και να την πείσουν να τερματίσει τον παράνομο πόλεμό της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι 5 πιο ακριβοί εμπορικοί δρόμοι στον κόσμο – Η θέση «έκπληξη» της Ερμού
- Πώς τα video games επηρεάζουν τη μνήμη;
- Πιέζει για Καρέτσα η Ντόρτμουντ: «Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις, αλλά…»
- Δημόσιο: Ποιοι εργαζόμενοι αποκτούν επικουρική ασφάλιση
- Χρέη στην εφορία: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιους και πώς ωφελεί η ρύθμιση
- «Tender»: Μια τρυφερή παράσταση για την εποχή των social media στο θέατρο Αλκμήνη
- Απεβίωσε ο πρώην εμίρης του Κατάρ, ο σεΐχης Χάμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι
- Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Μανού, πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)

















![Αμερικανός βουλευτής καταγγέλλει ότι ισραηλινοί έποικοι τον έθεσαν «υπό κράτηση» στη Δυτική Όχθη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-11T111604Z_984763959_RC26AMAT2526_RTRMADP_5_ISRAEL-PALESTINIANS-WEST-BANK-KHANNA-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442