Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει στον επικεφαλής της UNRWA να εισέλθει στη Γάζα

ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να επιτρέψει στον επικεφαλής της UNRWA να εισέλθει στη Γάζα

Ο επικεφαλής της UNRWA χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου» την άρνηση του Ισραήλ να του επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν χθες Τρίτη ότι οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να επιτρέψουν στον επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) την είσοδο στη Λωρίδα της Γάζας, αφότου την αρνήθηκαν χθες Δευτέρα.

Ο Φιλίπ Λαζαρινί (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Johanna Geron) είχε δηλώσει από το Κάιρο ότι είχε «προγραμματίσει να πάει στη Ράφα», στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μέσω του συνοριακού σημείου διέλευσης με την Αίγυπτο αλλά «πληροφορήθηκε πως δεν του επιτρέπεται να εισέλθει».

Ο επικεφαλής της UNRWA είπε ότι αυτή η άρνηση εισόδου είναι «άνευ προηγουμένου»

Στη συνέχεια διευκρίνισε σε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ ότι «οι ισραηλινές αρχές» του «αρνήθηκαν» την είσοδο στο πολιορκούμενο από το Ισραήλ παλαιστινιακό έδαφος από τότε που άρχισε ο πόλεμος με το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

«Θα έπρεπε να τους επιτραπεί να επισκεφθούν τα μέρη όπου παρεμβαίνει η UNRWA, και εντός της Γάζας, και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την ισραηλινή κυβέρνηση για να εγκριθούν γρήγορα όλες οι θεωρήσεις εισόδου που ζητούνται για τους εργαζόμενους των Ηνωμένων Εθνών και ΜΚΟ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βεντάντ Πατέλ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο,τι είναι απαραίτητο»

«Ολα τα κράτη της περιοχής πρέπει να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να καταστεί δυνατή μια ανθρωπιστική απόκριση και αυτό περιλαμβάνει ασφαλώς την άδεια ελεύθερης κυκλοφορίας για εργαζόμενους σε διεθνείς οργανισμούς», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν συζητήσει με το Ισραήλ την άρνηση εισόδου στον Λαζαρινί.

Ο επικεφαλής της UNRWA, ο οποίος βρισκόταν χθες στην Ιερουσαλήμ, είπε ότι αυτή η άρνηση εισόδου είναι «άνευ προηγουμένου» για «τον επικεφαλής της κύριας υπηρεσίας του ΟΗΕ που είναι παρούσα στη Γάζα».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024